Aktywne Wpisy
wilkCaly +84
No cześć Mirki, mam sąsiadów Azjatów i zaraz mnie coś strzeli. Zwracałem im już uwagę że motorycznie zaśmiecają korytarz ale jak krew w piach. Jak dzwoni do nich ochrona to nie otwierają. Cała klatka jednak jak na załączonym obrazku. Stoją rowery, buty, wózki, zabawki.... Myślałem nawet żeby im nasrać do tych butów ale pomyślałem, że zapytam was o jakieś rady... Co z tym zrobić?
#deweloperka #wynajem #mieszkanie
#deweloperka #wynajem #mieszkanie
kimunyest95 +28
Zostawiłem auto w warsztacie Octavia II 2.0 tdi 170km kod silnika bmn na wymianę rozrządu. Chłopakom w warsztacie po wymianie rozrządu i pierwszej przejażdżce wyrwało szpilkę napinacza z głowicy razem z gwintem. Całość działa się w warsztacie. Zostałem poinformowany że tak się zdarza i oni nie ponoszą odpowiedzialności za uszkodzenia. Trwa rozbiórka silnika i ocenianie szkód.
Może ktoś miał podobna sytuację albo może fachową ręką ocenić i podpowiedzieć jak z nimi rozmawiać? Nie mam zamiaru płacić za remont całego silnika, gdzie auto zostawione u nich było bezproblemowe.
#mechanikasamochodowa #mechanika #skoda #silnik #rozrzad #vag
Szpilka jest wkręcona w głowicę I podczas wymiany rozrządu odkręca się śrubę, zmienia rolkę i zakręca śrubę z odpowiednim momentem.
Edit:
Zresztą po wpisaniu szpilka rozrządu 2.0 tdi od razu wyskakuje, że to wada konstrukcyjna. Wystarczy, że szukali rozwiązania w internecie to choćby zawinili