Wpis z mikrobloga

W sumie zastanawia mnie jedno.
Czemu ludzie, którzy mają psy, tak bardzo hejtują, lub nie lubią kotów?
Jasne, widzi się filmiki w internecie, gdzie koty to #!$%@?. I może faktycznie przez ich styl bycia tak jest.
Ale ja się pytam. Jak osoba, która nigdy nie miała kota, może mówić ze to zwykle szony?(mowie w wielkim wyolbrzymieniu).
Mam nawet wrażenie, ze nie może mówić, ze ich nie lubi, skoro nigdy na ganku żadnego nie miała.
Kot sąsiada może jest #!$%@?, ale jeśli wychowujesz się razem z kotem, uczysz się jego zachowania a on twojego i naprawdę kot może być lepszy w zachowaniu niż niejeden pies. I to nie jest tak, ze mam tylko kota i go wychwalam. Mam aktualnie psa oraz kota, gdzie wczesniej miałam najkochańszą kotkę na ziemi, typowego pieska który jest tylko dla pana.
Tu nawet tylko o psy i koty nie chodzi.
Moim zdaniem by stwierdzić zachowanie zwierzaka, jaki jest, trzeba spedzic z nim trochę czasu. Rozumiem brzydzić się np ogonów szczurów, Tez na poczatku mnie nie przekonywały, ale jak taki szczurek ze mną zamieszkał jego ogon to była dla mnie frajda i "zabawka". Miałam króliki. Nie polubilam ich, robiły dużo bałaganu chodź były kochane, ale nie przy pasowały mi.
Tak. Żale się ze ludzie oceniają jak nie znają.
zaprosiła bym wszystkich takich ludzi, do "zapożyczenia" mojego kota, (ale nie oddam bo kocham) i myślę ze chociaż polowa, by zmieniła zdanie. Kot jest jak pies, ale bardziej myśli o sobie, niż o człowieku, co czyni go samolubnym.
Napisalabym książkę o tym, ale chciałabym posłuchać waszych opinii na tem temat, jak bardzo mnie zjedziecie za to ze ze mnie taka obrończyni kotów, na starość panna z kotami. Jednak przyjme to na cycki i wyslucham każdej opinii, psiar,kociar,psiarzy czy kociarzy.
#dyskusja #koty #psy #opinia #wojna #kotyvspsy
  • 29
@kwiati a widzisz, mnie mój kot wita razem z psem :) mam okres,boli- kot kładzie się na brzuchu bo jakoś tam wyczuwa bol, i faktycznie działa jak termos, taki do glaskania. Ja np lubię w kotach to, ze wykorzystują człowieka, chcą postawić się wyżej, bo znają swoja wartość. Np nikt nie lubi być oceniany niżej, być na niższej pozycji. Psy są zbyt ufne a od kota ciężko zdobyć jakieś zaufanie, jeśli juz
@Nooiiizy: gry te same. Jako ze to ios to modele od 5 w gore mozna jeszcze kupić i nie odstają performensem w normalnym uzytkowaniu od nowych andrzejow (procz aparatow no bo postep technologiczny). Moge Ci tak wymieniac czemu ios>android i na tym to polega. XD
Rozumiem brzydzić się np ogonów szczurów,

@Nooiiizy: ja tam np nie rozumiem ¯\_(ツ)_/¯

nie chce mi sie czytać do końca ale ludzie zazwyczaj faworyzują to co mają.

@schnk: i w tym by się mogło zamknąć.
Z drugiej strony - zawsze miałam w domu koty (+ jakieś inne drobne zwierzaki), zaś od dziesięciu lat mam psa, a od tygodnia już dwa i koty powiem szczerze, niebywale mnie #!$%@?ą. Nie znoszę wręcz,
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@Nooiiizy: Problem w sferze kocio-ludzkiej wynika też z tego faktu, że my jesteśmy nauczeni do kontaktu fizycznego - w ten sposób umacniamy więzi, okazujemy sobie uczucia. Kot jest zwierzęciem, które poczucie bliskości zaspokaja samą obecnością w jednym pomieszczeniu. Wiele ludzi o tym nie wie, a ci którzy wiedzą, nie mogą tego zrozumieć. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zmuszanie futrzaka do kontaktu fizycznego, a tym bardziej usilne branie na