Wpis z mikrobloga

Doradźcie Mirki jaki amplituner kupić do 3000 zł który przede wszystkim ma służyć do słuchania muzyki. W moim mieście jest tylko media expert który ma wystawioną yamahe rxv 481b i jakiegoś biednie wyposażonego denona .
#audio
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jihaad: Już kupiłem denona avr x520bt z jakimiś kolumnami eltax i powiem że nie jestem zadowolony z tego zakupu,Gra to gorzej niż mój staroć Sony_STR-DE335 z jakimiś kolumnami cat.
  • Odpowiedz
Zauważyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) i chyba będę musiał dokupić jakiś subwoofer ale powiem ci że słuchałem jeszcze yamahe rxv 481b i ona była jeszcze gorsza a kosztowała 3k.
  • Odpowiedz
@krystian87: jeśli chcesz słuchać muzyki to jedno i drugie nie będzie się nadawało. To amplitunery KINA DOMOWEGO. Poprawnie będą grały tylko w zestawie 5.1 - nigdy w STEREO, przy czym to "poprawnie" jest też naciągane, bo 520 to najniższe urządzenie z linii denona, w przypadku yamahy pewnie podobnie.
Kupno subwoofera wg mnie będzie tylko wchodzeniem głębiej w bagno, bo bardzo ciężko jest dobrać dobry sub do stereo i z tanimi
  • Odpowiedz
@jihaad: A co byś polecił niedrogiego co w miarę zagra z głośnikami eltax utah 5.0 i ma bluetooth może spróbowałbym oddać sam amplituner bo od głośników wywaliłem pudełko (,).
  • Odpowiedz
@krystian87: teraz dopiero dowiaduję się, że do muzyki kupiłeś 5 kolumn, mimo że nagrania muzyczne są zapisane na ścieżce stereo. Myślałem, że wziąłeś ten sprzęt z dwoma kolumnami.
Nie wiem za bardzo co ci poradzić, bo to się w ogóle kupy nie trzyma. Pozostaje albo pozbyć się wszystkiego i kolejnego zakupu z głową (amplituner sieciowy stereo + kolumny stereo), albo mimo wszystko dokupić ten subwoofer (bo nie wiedzieć czemu sklepy
  • Odpowiedz
@jihaad: No wiem bo kiedyś oglądałem odcinek reduktora szumu o tym, tylko że ja miałem wcześniej właśnie kino domowe Sony_STR-DE335 i ono bardzo dobrze grało w porównaniu do tego co teraz mam. Miałem zastrzeżenia tylko do słabego stereo no i do tego że nie miało nowoczesnych wejść i bluetooth. Ja wyszedłem z założenia że dużo nowszy sprzęt na 100% będzie grał lepiej od tego co miałem a to że specjalnego
  • Odpowiedz
@krystian87: ale czemu upierasz się na tzw. kino domowe?

jaki amplituner kupić do 3000 zł który przede wszystkim ma służyć do słuchania muzyki

Jeśli głównym zadaniem miałoby być nagłaśnianie filmów ze ścieżką 5.1 to kino domowe jest naturalnym wyborem. Zasadniczo im droższe, tym lepsze, bo lepiej poradzi sobie nie tylko w kinie, ale też w muzyce stereo. Jednak jeśli w większości zależy nam na muzyce, to należy kupić sprzęt stereo, który
  • Odpowiedz