Aktywne Wpisy
Lewusx +663
2-3 lata temu napisałem w swoim opisie profilu, ze do roku 2024 chce zostać zawodnikiem pro (zawodowcem).
Dziś stało się to faktem, jestem nowym zawodnikiem PRO kulturystyki, wygrałem całe zawody w Szwecji, oba dni.
Wiele osób nie będzie wiedziało o co dokładnie chodzi, napisze tylko tyle, że taką kartę wygrać będzie miało szanse naprawdę niewiele osób. Nie ze względu na kasę, a ze względu na głównie genetykę i zaangażowanie które trzeba do
Dziś stało się to faktem, jestem nowym zawodnikiem PRO kulturystyki, wygrałem całe zawody w Szwecji, oba dni.
Wiele osób nie będzie wiedziało o co dokładnie chodzi, napisze tylko tyle, że taką kartę wygrać będzie miało szanse naprawdę niewiele osób. Nie ze względu na kasę, a ze względu na głównie genetykę i zaangażowanie które trzeba do
capol2 +141
#szwajcaria #wygryw #chwalesie
gratulacje :D
chciałbym za ~12 lat napisać to samo xD
Po 5 możesz sam poprosić. A od stycznia przyszłego roku również czas potrzebny na paszport zmniejsza się do 10 lat (z 12 obecnych)
Jedyne udogodnienie to płacenie normalnych podatków z możliwością odpisywania wielu rzeczy.
W banku mi mówiono, że jak wezmę trzeci filar to będę mógł odpisać to od podatku. Jestem na B też, ale w sumie to gość z banku mógł nie pomyśleć o tym, albo celowo tak mi mówił.
III filar to i w GE możesz odpisać (i jeszcze kilka rzeczy), ale nie tyle co z C.
@Rarka: Normalne płacenie, czyli trochę jak w Polsce, że możesz odpisać od groma rzeczy, jak dojazdy do pracy, składki związkowe, alimenty, kursy, ubezpieczenie zdrowotne, i jeszcze sporo innych.
Tutaj też raz do roku się dostaje odpowiednik PITu od pracodawcy i wysyła go do urzędu (razem z dowodami tych kosztów które chcesz odliczyć)? Jestem na normalną umowę o pracę, podatki mi pracodawca płaci, ja dostaje netto na konto.
To panowie, jak już tak dobrze pomagacie, to może jakieś złote rady na znalezienie mieszkania? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Daję każdemu swoje dwie pensje (więcej nie mam), list od szefa odnośnie skrócenia okresu próbnego z