Wpis z mikrobloga

Mirasy, macie do wydania 30k, jeździcie jakieś 70km dziennie mocno przeciętną jakościowo drogą i chcecie samochód z automatem > 130KM

#motoryzacja

co wybieracie?

• A3 2.0TDI CR 140KM 36.8% (14)
  • GOLF VI 1.4 TSI 160KM 21.1% (8)
  • BMW 320d 160/177KM 42.1% (16)

Oddanych głosów: 38

• 14
@strikingsurface: jeśli jest jeszcze na rynku coś co nie jest niemieckie a jeździ porównywalnie, to jestem otwarty na propozycje. Ale na przestrzeni ostatnich dwóch miesięcy nie jeździłem chyba tylko alfą 159 w automacie i subaru imprezą.
Po jeździe astrą J w manualu liczyłem, że i automat będzie ok. Niestety z tej 6 jest zdecydowanie najgorszy.
Citroen C5 z hydroactive

Jedyne porządne zawieszenie w normalnej cenie.

@mawojciech: Jeżeli ktoś lubi odczucia zbliżone do jazdy autobusem to czemu nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kajakkazimierz: BMW ma najbardziej nadające się do jazdy zawieszenie a do tego napęd na właściwą oś ( )
@kajakkazimierz @Retoryk: zalezy które ;) w tej cenie i kupisz E46 i E90 osobiście to bym się grubo zastanawiał nad czymś z 3.0d M57D30 - silnik nie do zajechania. Z M47 już nie jest tak kolorowo. Suma sumarum wolałbym kupić 530d E39 lub E38 730d ,
@Retoryk: Pieprzysz kolego jak potłuczony... Miałem sporo samochód i również jeździłem różnymi.
I powiem Ci,że samochody klasy premium - nawet te 20 letnie są lepiej wykonane i wyposażone niż kilkulatnie z klasy niższej. 2 lata temu miałem E38 730d dośc podstawowy model z xenonami, 2 strefową klimą, elektrycznymi grzanymi, skórzanymi fotelami, roletą z tyłu, czyjnikami parkowania i innymi rzeczami któe były w standardzie a samochód był z 1998r.
Pobierz kubosh - @Retoryk: Pieprzysz kolego jak potłuczony... Miałem sporo samochód i również...
źródło: comment_SNOgMxiqOo3t07C3W0CM99zLc5Xzku4E.jpg
@kubosh: Mój znajomy ponad rok temu kupił "zadbane e39 3.0d 2003", jakoś za 24k. Przez rok włożył kolejne 15k, żeby to jakoś jeździło. Stare premium tylko w zakupie są tanie, koszta utrzymania nadal są premium. Sam jeżdżę 16 letnim lexusem, no ale te auta vs bmw praktycznie nie wymagają napraw.
@kubosh: Gruz kupiony od bawaria motors, dodatkowo sprawdzony u zaufanego mechanika. Po prostu w krótkim czasie wszystko zaczęło się sypać ze zmęczenia. Pakowanie się w dwudziestoletnie diesle to rosyjska ruletka, nawet te "pancerne".