Wpis z mikrobloga

Mirktzy, plugin do FTP dla Atom.io - jakiego używacie, co polecacie?

Póki co korzystam z Remote-FTP https://atom.io/packages/Remote-FTP ale kurde fatalnie jakoś działa zarządzanie kilkoma projektami, zawsze muszę przepinać dane do połączenia :/
Najlepiej dotąd jest to rozwiązane w Sublime jeśli chodzi o offline, w Brackets korzystam z Synapse ale nie ma offline za to. Chciałbym w końcu na czymś osiąść :/

I jeszcze przy okazji: co polecacie do FTP serwer-serwer?

#webdev | #webdevhelp
Saeglopur - Mirktzy, plugin do FTP dla Atom.io - jakiego używacie, co polecacie? 

...
  • 12
@mg93:
WinSCP jest dal mnie najbardziej intuicyjnym klientem FTP, szkoda że nie ma swojej wersji na Linuxa. Tak bardzo zachwalany i wszędzie polecany FileZilla do pięt mu nie dorasta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Saeglopur: jeżu. Czy musicie pod tagiem dla ludzi zajmujących się tym na poważnie zadawać pytania czego używać do średniowiecznych technologii? Nie można zapytać czemu już nie używa się FTP, dlaczego i czego używa się teraz?

Coraz bardziej mnie wkurza konstrukcja pytań tutaj. I nie chodzi o to, że się się nie znasz. to spoko, ale nie umiesz zadać prostego pytania
@npsr: Pytam o plugin do Atom.io inny niż Remote-FTP z perspektywy własnych (Mirków) doświadczeń, wiele precyzyjniej chyba się nie da ( ͡° ʖ̯ ͡°) To że dyskusja potoczyła się w kierunku ogólnie aplikacji FTP to inna sprawa.

Oświeć mnie w takim razie bo sam komentarz wiele nie wnosi :F Jak słusznie wyżej napisał @ppawel wszystko zależy od konkretnego przypadku i tu akurat chodzi o sprawdzone moduły FTP
@npsr: Ale to nic nowego, najsensowniejsze przy pracy w grupie. Kiedyś samodzielne projekty też starałem się ciągnąć razem z gitem ale stwierdzałem zawsze że w sumie po co w takim przypadku (?). Żeby mieć 'track record' dla każdego przypadku?