Wpis z mikrobloga

@monox12:
Witam, proszę o nietagowanie #piwowarstwo
Każdy piję to co lubi, nie patrz Pan, czy to koncerniak czy kraft, smakuje, to pij Pan, to Pański wybór.
Piwa ze zdjęcia, nie smakują jak woda, ale do dobrych piw im daleko, ale też nie mają jakiś wad typu (spirytus, apteka, rosół, jabłko i takie tam).
Pozdrawiam Pana i życzę miłego dnia.
  • Odpowiedz
@monox12: #!$%@?ą mnie już tacy piwosze-neofici, co to #!$%@? całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.
Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru.
  • Odpowiedz
@monox12: APA od Żywca to tak jak murzyn krzyczący na marszu niepodległości "Polska dla Polaków!", cholera wie czy szanować czy w ryj lać ( ͡º ͜ʖ͡º) Wg mnie to taki bardzo grzeczny APA, dobry żeby lud ciemny wprowadzać w krafty bez przesadnego kopa w ryj, a bocka zwyczajnie nie piłem.
  • Odpowiedz
@monox12: co innego dobre piwo a dobry koncerniak xd

mam wrażenie, że wszystkie piwa z tej serii żywca najlepiej smakowały w pierwszych warkach a później to równia pochyła

saison i apa na początku "z braku laku" można było wypić bez zniesmaczenia, a teraz to takie byle co, z białym i bockiem miałem podobnie, generalnie jak już muszę wybierać w koncerniakach to wolę kupić perełke niż żape

jedynym wyjątkiem jest porter, ale
  • Odpowiedz
@Stashqo: jezu, ale po tym to miałam najgorszego kaca życia, a wypiłam tyle co zawsze. Takiego to nie mam po 2x większej ilości Specjali, już nie mówiąc o kraftowych apach. A szkoda, bo wchodzi dobrze i był fajną opcją jak nic lepszego nie było
  • Odpowiedz