Wpis z mikrobloga

Dobre omówienie dla początkujących tego jak czytać charakterystyki pocisków w WT GF i dlaczego nie należy używać wyłącznie pocisków z jak największą penetracją.

#warthunder
howser - Dobre omówienie dla początkujących tego jak czytać charakterystyki pocisków ...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Streszczę:

Zawsze strzelaj czerwonymi. Jeśli nie masz czerwonych używaj odkształcalnych. Jeśli nie masz odkształcalnych używaj tych zielonych. Jeśli nie masz nawet tego to nie graj Brytyjczykami.
  • Odpowiedz
@orkako: kolega chyba o taśmach dla samolotów mówi? Poradnik wyżej jest dla jednostek naziemnych. A przynajmniej ja nie kojarzę czerwonych i zielonych pocisków w czołgach (chociaż odkształcalne już są).
  • Odpowiedz
@orkako: Właśnie po to poradnik - jeśli masz do wyboru pocisk nieużyteczny i bardzo nieużyteczny, a musisz zagrać daną maszyną bo np. grasz event, bitwę symulacyjną albo chcesz dodatkowego bonusu w wynajdywaniu kolejnej maszyny, to będziesz wiedział, że np. nieużyteczny APCR da radę przeciwko kwadratowego tygrysowi, a bardzo nieużyteczny AP jeśli ma jakąś tam normalizację to sprawdzi się lepiej przeciwko pochylonemu pancerzowi.
A co do po-c--j-go-dodali HE to nie jest
  • Odpowiedz
to będziesz wiedział, że np. nieużyteczny APCR da radę przeciwko kwadratowego tygrysowi,

@howser: Nie grałeś Brytyjczykami, prawda? ( ͡º ͜ʖ͡º)

a bardzo nieużyteczny AP jeśli ma jakąś tam normalizację
  • Odpowiedz
Nie grałeś Brytyjczykami, prawda? ( ͡º ͜ʖ͡º)

@orkako: Herbaciarzami odblokowałem Chieftaina mk3 i Conquerora, ale tam APCRów nie uświadczysz. Złe wspomnienia mam za to z T92, gdzie APCR był jedynym pociskiem dla stockowej maszyny i grind był drogą przez piekło.

Strzelając w tygrysa nawet w bok pod kątem 90' pocisk po penetracji gdzie powinien przebić tygrysa na wylot jedynie lekko rani z 2
  • Odpowiedz