Wpis z mikrobloga

Gurwa mircy mam anginę ropną w środku lata (,). 2 dni na antybiotyku, płukanki, pastylki do ssania, tabletki #!$%@? muje, szamańskie obrządki, nic nie pomaga ( ͡° ʖ̯ ͡°) nie mogę jeść, nie mogę mówić, nawet przełknąć śliny nie mogę tylko wypluwam ;/ o normalnym śnie mogę pomarzyć.

Dajcie plusa na pocieszenie albo jakiś sekretny sposób jak złagodzić ból ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#angina to chyba najgorsza choroba jaka mnie w życiu spotkała ;/

#zalesie #jakzyc #dobijciemnie #medycyna
  • 20
  • Odpowiedz
@sambarumba: kup sobie pół kilo imbiru, odbierz, pokrój w plastry i porządnie wygotuj do 100ml. Ja jeszcze zalewam setką wódki przed gotowaniem, żeby więcej prozdrowotnych substancji z imbiru się uwolniło. Taki eliksir popijam sobie małymi łyczkami co kilkanaście minut przez czas trwania choroby i przynosi ulgę :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Kitri niestety nie można alko mieszać z antybiotykiem. Narazie stosuję płukanie gardła roztworem propolisu ;o kurna imbir w sumie uwielbiam ale wyjechałem na wioskę I tu nie kupię (,)
  • Odpowiedz
@sambarumba: tzn należy zalać imbir wódka, później dodać wody i gotować, alkohol wyparuje. Chodzi tylko o to by wyciągnął substancje z imbiru :) ale i bez tego jest ok.
  • Odpowiedz
  • 0
@falszywy-niebieski-pasek w sumie ani jedno ani drugie nie pomoże jeśli chodzi o ból bo mają inne zadanie. No i ten propolis na prawdę nie jest zły jeśli chodzi o oczyszczenie. Wg. Mnie na prawdę pomaga. Nie mam takich pozytywnych opinii na temat glimbaxu ale dzięki za radę! ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@dzek niestety moja angina jeśli można to tak nazwać okazała się być wirusem i antybiotyk oczywiście nie pomógł. Musiałem przeczekać. To był jeden z najgorszych okresów w moim życiu, także nie zazdroszczę. Aha najlepsze na objawowe leczenie był propolis
  • Odpowiedz
  • 0
@dzek no właśnie dlatego nie nazwałbym tego anginą ropną. Owszem miałem ropniaki ale w przeciwieństwie do ropnej były rozsiane nie tylko na migdałkach a po całym gardle. Jeśli u ciebie są tylko na migdałkach to najprawdopodobniej prawdziwa ropna, idziesz do lekarza, on daje antybiotyk i po 1-2 dniach nie powinieneś już odczuwać większych dolegliwości. W moim przypadku trwało to koło tygodnia
  • Odpowiedz
@sambarumba: no u mnie tylko na migdałkach, ale rośnie nawet na antybiotyku (1,5 dnia dopiero biorę) - było miejsce gdzie było tylko plamy widać białe, to teraz jest całe białe :/ noce i wieczory najgorsze
  • Odpowiedz