Wpis z mikrobloga

@majsterV2: Trzeba być zjebem do kwadartu, żeby nie rozumieć faktu, że o wiele wiele bardziej szkodliwe pod względem pola elektromagnetycznego są same telefony komórkowe. Żaden z obecnych telefonów nie spełnia norm SAR ;) z uwagi na to, że posiada praktycznie zintegrowane anteny z obudową telefonu. Poziom promieniowania z telefonu komórkowego jest intensywniejszy i silniejszy niż z routera WiFi. Moc promieniowania szczytowa routera WiFi rzadko przekracza 100mW - telefon średnio promieniuje z
@brokenik: O tym doskonale wiem, ale ojciec spanikował, gdy zobaczył mój falowód o polaryzacji pionowej (wysokość około 120cm).
Właśnie mu to dokładnie wyjaśniłem że nie jest to szkodliwe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@majsterV2: Sam falowód na pewno szkodliwy nie jest. Pytanie co do niego podłączysz. Gość który wynalazł mikrofalówkę był poddany wręcz olbrzymim polom magnetycznym że batonik mu się w kieszeni rozpuścił ;) - do dopiero była dawka :) Dożył sędziwego wieku bez nowotworu. Oczywiście nie jest to regułą - z siłami pola magnetycznego nie ma co przesadzać - bo wsadzanie głowy do anteny mikrofalowej która wytwarza intensywne pole mikrofalowe może np. uszkodzić
@majsterV2:
W pewnej zapadłej wiosce postawiono maszt telefonii komórkowej. Niemal od razu zaczęły napływać skargi - a to kury się nie niosą, a to krowy mleka nie dają, migreny, wzrost liczby samobójstw i tak dalej...
Dyrektor sieci komórkowej napisał jedno krótkie pismo do sołtysa:
"Te wszystkie plagi to pikuś. Pomyślcie, co będzie, jak ten maszt włączymy"