Aktywne Wpisy
stormi +32
kto ma najpiekniejsze usta na swiecie? oczywiscie, ze ja
N-Avoie +14
Pytam na poważnie. Uznajecie mnie za nooba, ale ja to muszę wiedzieć.
Głównie przeglądam Mirko, nie udzielam się, ale od lat przewija się temat Think Padów. Ich wyższości nad innymi laptopami, że są dla ekspertów itp. nawet dziś w gorących ktoś pyta, czy powstała już jakaś konkurencja dla Think Padów, że taki niezawodny do pracy zdalnej (inne się nie nadają do pracy zdalnej?).
Pytam serio. Co, oprócz tego sutka, którym trudno się posługiwać, posiadają
Głównie przeglądam Mirko, nie udzielam się, ale od lat przewija się temat Think Padów. Ich wyższości nad innymi laptopami, że są dla ekspertów itp. nawet dziś w gorących ktoś pyta, czy powstała już jakaś konkurencja dla Think Padów, że taki niezawodny do pracy zdalnej (inne się nie nadają do pracy zdalnej?).
Pytam serio. Co, oprócz tego sutka, którym trudno się posługiwać, posiadają
W końcu po 6 miesiącach samodzielnej nauki w piwnicy, 2 rozmowach kwalifikacyjnych udało się - umowa na stanowisko Junior Java Developer podpisana! Dla osób które chcą się przebranżowić, a nie wiedzą czy się da - owszem, da się, tylko trzeba uwierzyć w siebie i sukcesywnie iść do przodu mimo drobnych porażek :)
Zapraszam do picia ze mną kompotu!
@bulwaa7: Trochę tego było. Głównie książki, ale z grubsza:
- Java Podstawy Wydanie X
- Spring MVC. Przewodnik dla początkujących
- Bazy danych. Podstawy projektowania i języka SQL
- kursy z udemy
Komentarz usunięty przez autora
1. Co miałeś w portfolio że na 5 wysłanych aż 2 rozmowy? 2 dni temu ktoś pisał że ma portfolio w kilkunastu technologiach związanych z Javą i na 50 CV miał 3 rozmowy.
2. Jak wyglądały rozmowy kwalifikacyjne? O co pytali/ Co kazali zrobić?
3. Ile na rękę?
Spoko! Jak chcesz to mogę Ci jeszcze podesłać kilka wartych uwagi stron, nt. programowania obiektowego w Javie, testów, itd, itd...
1. CV miałem w j. angielskim. Było bardzo skromne - 2 własne projekty z opisem, technologiami oraz linkiem do GitHuba. W skillsach odpowiednio: Java, Spring, SQL, IntelliJ IDEA, Git, Maven - wszystko.
2. Na pierwszej rozmawialiśmy tylko o projektach które zrobiłem. Pytał o kawałki kodu, o to jak coś działa, dlaczego to tak działa itd.
Na drugiej też o projektach + dodatkowe pytania z poza zakresu projektu, żeby wybadać
1. Po obydwu rozmowach zaproponowali Ci pracę?
2. Pytali o różnice pomiędzy klasą abstrakcyjną a interfejsem?
@fefler: Tylko po jednej.
Haha, mityczne pytanie. Niee, akurat nie. Pytali tylko o klasę abstrakcyjną :p
Gratulację, naprawdę.
Sam próbowałem PHP ale odpadłem po trzech miesiącach.
Ile masz lat? (ʘ‿ʘ)