Wpis z mikrobloga

W publicznej rosyjskiej tv - Orlęta Lwowskie to pełna dzicz i Hitlrejugend
i komentarze na onecie jako wyznacznik poglądów Polaków.

Kolejny z rosyjskich programów o Polsce. Za gorąco żeby to dał radę w całości obejrzeć, ale po kilku minutach klikania mogę wskazać ciekawe wątki:
link do wideo - klik
57:35 rosyjska ekspert mówi, że pod Debalcewem umierali polscy najemnicy, którzy wczesniej gloryfikowali Hitlera.
58:30 - Prowadzący mówi, że Orlęta Lwowskie to faktycznie polskie Hitlerjugend. Przemawiajaca w tle ekspert z Rosji powiedziała "pełna dzicz te Orlęta"
Oburzony Maciejczuk krzyczy, że da 100 tys. rubli temu kto tego dowiedzie.

----------------------
1:03:30. J.Bondarenko współpracujący kiedyś z M.Piskorskim, J.K.Mikke i redaktorem kresy.ru gorący zwolennik polskich narodowców a jednocześnie pomysłodawca budowy w Rosji pomnika ''ofiar polskich obozów koncentracyjnych'' stwierdza, że na wiodących polskich forach 70-80 % Polaków popiera Putina (o kuhwa to tyle co w Rasiji).
Potem sugeruje, że byłoby jeszcze więcej, ale działają fabryki antyrosyjskich troli i ukraińscy studenci z polskich uczelni.
1:04:07 Bondarenko mówi do Polaka: ''Onet.pl poczytaj - onet peel'' przeliterowuje mu.
Dobre. Ja mam screena z onetu, gdzie zaplusowano komentarz wychwalajacy Stalina. Nikt ogarniety chyba nie wierzy, że zwykli czytelnicy bez machlojek decydują tam o ocenach postów.

Jeszcze w miejscu, którego nie pomnę grożono młodemu rosyjskiemu demokracie często zgadzajacemu sie z Maciejczukiem sugestiami, że kiedyś takich jak on stawiano pod mur i rozstrzeliwano. Zwolenników zbliżenia z Europą nazywa się w Rosji zdrajcami i robią to nawet prowadzący programy.
Kontrowersyjnych wątków w programie jest na pewno wiecej, już widze po obrazkach, że zrównuja pakt Ribbentrop Mołotow z umowami innych krajów w tym Polski, która'' współpracowała z III Rzeszą''.

#rosja #rosyjskiemediaopolsce #ruskapropaganda #neuropa #4konserwy #kresy #historia
  • 9