Wpis z mikrobloga

@demoos ja bym zwrócił uwagę na momenty przycinania wypowiedzi. Jednemu obcięli, gdy mówił o czego służy wspomaganie: " do pokonywania w...", innemu obcięli jak miał powiedzieć ile będzie się lądował po krótkiej jeździe. No, ciężko to oglądać. Jeszcze problemy z dykcją lektorki i maniera w głosie idealnie komponująca się z tonem tego artykułu. Wieś, nie idzie obejrzeć do końca.

To jakiś Jaworznieński Paweł Boski?
@morgahard: masz na myśli autora materiału? Jeśli tak to nie. To gazeta + portal, najstarsze w mieście. Cięci na obecną władzę. Neguja 99% rzeczy, ten 1% gdzie pisza na plus to tylko te, za które by ich zjedzono xD
@demoos: Z jednej strony mi osobiście inicjatywa rowerów elektrycznych za publiczne pieniądze się nie podoba (bo nie sądzę, że będzie to na siebie zarabiało), ale ten, kto to pisał to nawet nie dziennikarz, ale ktoś upośledzony umysłowo.
@demoos: Ale do tego zapewne nieopłacalnym dla miasta, jak i przy okazji #!$%@?ącym normalnych rowerzystów, rowery miejskie to przynajmniej u mnie w Szczecinie jeden wielki rak. A jak dojdą z napędem elektrycznym to może być wesoło. Ja na szczęście tam nie jeżdżę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Hardporecorn: ideą roweru miejskiego nie jest zarabianie. Jedynie w Krakowie tak jest, ale tam nie ma darmowego (da się za darmo, odwożąc te przypięte gdzie indziej niż stacja, bo wtedy dają za to 1 czy 2zł) czasu, jest zwykły abonament, a BikeU wpłaca miastu jakieś tam drobne.
Może na takiej zasadzie będzie w Jaworznie, jeszcze nie wiemy. Narazie był tylko pokaz 3 producentów. Najbardziej przekonuje mnie Sycube.
ideą roweru miejskiego nie jest zarabianie.

@demoos: No właśnie i dlatego nie widzę sensu tworzenia czegoś #!$%@?ącego innych przez miasto, co kosztuje. Ot szczecińska fryga mi się przypomina ( ͡º ͜ʖ͡º)
czegoś #!$%@?ącego innych przez miasto, co kosztuje

@Hardporecorn: dlaczego ma #!$%@?ć innych?

- nie każdy ma rower
- nie każdy chce dojeżdzać do roboty swoim bo nie ma gdzie zostawić
- jak system, ilośc jest dobra to ludzie uzywają
dlaczego ma #!$%@?ć innych?

@demoos: Bo na rowerach miejskich zazwyczaj jeżdżą ludzie, którzy mają w totalnym poważaniu przepisy ruchu drogowego. Ostatnio Twojego kolegę potrącił samochód, który zignorował przepisy, teraz będziecie musieli uważać także na ludzi na tych elektrycznych rowerach miejskich, którzy jeszcze będą mocniej #!$%@?ć, bo na elektryku się da...

- nie każdy ma rower

@demoos: To kiepski argument, rower jak ktoś chce to po prostu kupi, można zebrać używkę
teraz będziecie musieli uważać także na ludzi na tych elektrycznych rowerach miejskich, którzy jeszcze będą mocniej #!$%@?ć, bo na elektryku się da

@Hardporecorn: no 25kmph to faktycznie #!$%@?... weź pod uwagę, że w Jawo robią jakąś infrastrukturę, a samo miasto nie jest jakąś megametropolią + ma miejsce na rowerzystów. Ja właśnie trochę żałuję, że nawet jak wrócę do PL, to już nie tam tylko w stronę śląska będę prawdopodobnie migrować
@Hardporecorn: no dzięki, że jeżdżą nieogary...do miasta będę jeździł właśnie miejskim (;

velostrada, która ma 60% mieszkańców miasta w zasiegu, nie ma skrzyżowania i nic wsólnego z samochodami, idzie z dala od dróg...
@demoos Słodziutko napisali.. te "rowerki"...:):)
A tak zupełnie poważnie: zgodzę się z tobą. Strasznie byle jakie dziennikarstwo. Choć dobrze że ktoś władzy patrzy na ręce bo reszta periodyków jest... Aż za prezydentem czasami.
@MordimerMadderdin: ale oni nie patrza na rece tylko wala w miasto bez opamietania, byle tylko walic a moze sie cos przyklei. Juz twj (o ile poziom dziennikarski jeszcze gorszy) juz bardziej mi sie podoba