Aktywne Wpisy
techno_mojsze +403
Pytanie z kategorii 100% na serio, chciałbym dowiedzieć się jaka logika stoi za obecnym stanem rzeczy:
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego urzędy są otwarte w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych, kiedy większość ludzi jest w pracy? Dlaczego nikt nie przepchnął zmiany godzin na np. 12-20, tak żeby każdy mógł załatwić sprawę, tylko trzeba brać wolne w pracy żeby udać się do jaśnie pana urzędnika?
#pytanie i trochę #zalesie
Tacho_ +10
Pytanie do dzieciatych facetów ...
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Prowadzę bardzo zdrowy tryb życia, zdrową dietę, trenuję, nie palę i nie piję. Przez długi okres czasu nie chorowałem i czułem się naprawdę świetnie. Dwa tygodnie temu coś mnie złapało i ciągnie się po dziś dzień:
Czuje mocny ucisk na głowie (nie boli mnie głowa ale czuje napięcie) i zatokach (kąciki oczu, zatoki mam lekko zatkane), lekkie pieczeniu oczu, nie mam żadnego kataru ani nie kicham. Jestem maksymalnie przymulony, czuje się jakbym dostał łopatą w łeb, spowolnione tempo, jakbym trochę widział przez mgłę, bardzo dziwne uczucie. Ogółem poza tym nic mi nie jest, nie jestem przeziębiony czy jakoś obłożnie chory.
Byłem u laryngologa, który sam do końca nie wiedział co mi jest, dostałem aż 5 leków (maści do nosa, sprej na gardło, leki na "koncentrację") Ogółem nie wierze temu lekarzowi za bardzo, więc do jego metod podchodzę z dużym dystansem. Biorę te leki ale jest tak samo. Myślałem o alergii, dzieję się to dokładnie tak samo jak rok temu, więc może ma to jakieś powiązanie (przez lato). Jednak przy alergii powinienem mieć jakiś katar, kichać i lecieć mi z nosa, tak sądzę.
Dość mocno utrudnia mi to życie i naprawdę robię wszystko żeby jakoś z tym walczyć. Jeżeli ktoś ma dla mnie jakieś rady to będę wdzięczny : )
#medycyna #lekarz #leki #zdrowie