Wpis z mikrobloga

Pojawiły się u mnie pewnie problemy ze zdrowiem, które ciągną się od dwóch tygodni. Dokładnie rok temu miałem identyczne objawy jak obecnie.

Prowadzę bardzo zdrowy tryb życia, zdrową dietę, trenuję, nie palę i nie piję. Przez długi okres czasu nie chorowałem i czułem się naprawdę świetnie. Dwa tygodnie temu coś mnie złapało i ciągnie się po dziś dzień:

Czuje mocny ucisk na głowie (nie boli mnie głowa ale czuje napięcie) i zatokach (kąciki oczu, zatoki mam lekko zatkane), lekkie pieczeniu oczu, nie mam żadnego kataru ani nie kicham. Jestem maksymalnie przymulony, czuje się jakbym dostał łopatą w łeb, spowolnione tempo, jakbym trochę widział przez mgłę, bardzo dziwne uczucie. Ogółem poza tym nic mi nie jest, nie jestem przeziębiony czy jakoś obłożnie chory.

Byłem u laryngologa, który sam do końca nie wiedział co mi jest, dostałem aż 5 leków (maści do nosa, sprej na gardło, leki na "koncentrację") Ogółem nie wierze temu lekarzowi za bardzo, więc do jego metod podchodzę z dużym dystansem. Biorę te leki ale jest tak samo. Myślałem o alergii, dzieję się to dokładnie tak samo jak rok temu, więc może ma to jakieś powiązanie (przez lato). Jednak przy alergii powinienem mieć jakiś katar, kichać i lecieć mi z nosa, tak sądzę.

Dość mocno utrudnia mi to życie i naprawdę robię wszystko żeby jakoś z tym walczyć. Jeżeli ktoś ma dla mnie jakieś rady to będę wdzięczny : )

#medycyna #lekarz #leki #zdrowie
  • 8
@Kermii: Ty masz jakieś problemy z gardłem? Czy ucisk głowy i zatok wraz z przymilaniem? Te leki wg mnie z dupy tak dał... Glosal, Rinopateina to bliżej suplementów diety niż lekarstwom. Szczególnie glosa stosowany na suchość w gardle... Metmin to mometazon, steryd na stan zapalny, wiec moze pomoc w zatokach. Zastanawia mnie, ze dał Ci na dzien dobry Lucetam (piracetam) na choroby otępienne i zawrót głowy.
@farmaceut: Dziękuje Ci bardzo za opinie, nie znam się na lekach ale trochę poczytałem i też mi się to nie podobało... Szkoda moich wydanych prawie 150+ złotych. Spróbuje z tymi lekami na alergie w pierwszej kolejności, tak jak mówiłeś. Dostałem również skierowanie na rtg zatok, w środę umówiłem się z moją babeczką internistką której po prostu ufam, zobaczymy co ona powie. Na chwilę obecną nie będę brał ani tego "na głowę"
@Kermii: Spoko ;) Trochę tak - szczególnie, że 3 rzeczy na 5 kompletnie nieprzydatne są w Twojej sytuacji... Okej, tylko pamiętaj, że one też wymagają recepty - takową da Ci lekarz rodzinny. A RTG zatok jak najbardziej
@Kermii: Spoko ;) Trochę tak - szczególnie, że 3 rzeczy na 5 kompletnie nieprzydatne są w Twojej sytuacji... Okej, tylko pamiętaj, że one też wymagają recepty - takową da Ci lekarz rodzinny. A RTG zatok jak najbardziej