Wpis z mikrobloga

@mlek: brokul jest swietny, banana sobie sprobuj posyp cukrem albo miodem polej
otwierasz banana zeby para mogla uciekac i grilujesz w skorce ofc, robi sie miekki i wyjadasz lyzeczka sriodek
@mlek: Jeśli wegetariańskie a nie wegańskie to oscypki w żurawinową konfiturą!
Jeśli wegańskie to szaszłyki: Nakladasz warzywa jakie lubisz i przedkadasz to z maryniwanym tofu, ja marynowałam w sosie miodowo musztardowym, ale nie wiem czy lubisz taki smak :) możesz też zamarynować w oliwie z ziołami (bazylia, oregano, co lubisz).
Dodaj sobie też do szaszłyków suszonych pomidorów!

Paprykę możesz nadziać jakąś kaszą albo pastą, tak samo ogórki czy pomidory ;) polecam!
@mlek: szaszłyki z tofu marynowanym zamiast mięsa to zdecydowanie jest to! Jak nie chce Ci się marynować to możesz zawsze wziąć już wędzone - będą miały więcej smaku :)
@mlek: szaszłyki z warzyw z seitanem, całe główki czosnku w folii (czosnek robi się mniej ostry w smaku, idealny do smarowania grzanek). Unikaj parówek i kiełbasek, dla mnie są niejadalne. Lubię wędliny sojowe, ale tylko takie w plasterkach.