Wpis z mikrobloga

#cmd #bat #powershell #informatyka halo opy, potrzebuję polecenia który uruchomi mi program za pomocą cmd jako administrator. runas nie działa bo wyrzuca mi zapytanie o "dalsza czesc " polecenia. Probowalam jako runas /user:administrator ale nie działa. Może być też RUNAS /trustlevel ale co dalej? Po wrzuceniu zapytania runas /showtrustlevel pokazuje mi tylko jeden poziom 0x2000 (użtkownik podstawowy) co robić? Pomocy ;_;
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gosiage:
"Hi harriet, there is a DOS command you can use to run as administrator in command line:
runas /profile /user:administrator “Driver:\folder\program”
For example, the administrator account is “AAA” and you want to run BBB.exe of C:\programs, you should do these following steps:
1 Press Win key & R
2 Input “CMD” in open box and
  • Odpowiedz
"Hi harriet, there is a DOS command you can use to run as administrator in command line:

runas /profile /user:administrator “Driver:\folder\program”

For example, the administrator account is “AAA” and you want to run BBB.exe of C:\programs, you should do these following steps:

1 Press Win key & R

2 Input “CMD” in open box and click “OK”

3 Input: runas /profile /user:AAA “C:\programs\BBB.exe” and press “Enter”
  • Odpowiedz
@gosiage: Masz moje rozwiązanie (świeżo skopiowane z pliku ( ͡° ͜ʖ ͡°)):

if (""=='') {a=WScript.Arguments,b="";for(i=0;a.length>i+++2;)b+=' "'+a(i)+'"';new ActiveXObject('Shell.Application').ShellExecute('cmd','/d/v:on/c"cd/d"'+a(0)+'"&set "Path=%Path:~0%;!CD!"&"'+(a.length>1?a(1):'gobatch.bat')+'""','','runas')}
CScript//E:JScript //Nologo %~f0 %~dp0 %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9 &EXIT/B
  • Odpowiedz
@gosiage:

To moje wyżej jest wersja skomplikowana, ale używasz mniej więcej tak: konsole.cmd "C:\program" arg1 arg2
Jak chcesz wiedzieć jak dokładnie działa, to mogę rozpisać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@gosiage:

Poprawiona wersja (bo był błąd wtf):

if (""=='') {a=WScript.Arguments,b="";for(i=0;a.length>i+++2;)b+=' "'+a(i)+'"';new ActiveXObject('Shell.Application').ShellExecute('cmd','/d/v:on/c"cd/d"'+a(0)+'"&set "Path=%Path:~0%;!CD!"&"'+(a.length>1?a(1):'gobatch.bat')+'""','','runas')}/*
CScript//E:JScript //Nologo %~f0 %~dp0 %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9 &EXIT/B&REM*/
  • Odpowiedz