Szukam #nieruchomosci we #wroclaw na wynajem, dla 1 osoby, do 2500zł i ja pier\*\*\*ę Wszystkie oferty jakie widzę zakładają spanie w kuchni. Albo kuchnię w pokoju. Bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Jeden pokój, z łóżkiem, zlewem i elektryczną płytą grzewczą. 20m^2. Nawet mebli za bardzo nie ma. I tak wygląda 90% ofert.
Coście uczynili z tym miastem, wy dewelopersko-fliperskie ku\*\*y.
Luksusowy apartament godny króla ze zdjęć poniżej może być wasz, za jedyne 2280zł miesięcznie. Za 17m^2. I nie, to nie jest starówka we Wrocławiu. To jest Bajana na Gądowie, czyli jakieś 6km od rynku. Ktoś chyba z Ch\*\*a spadł.
Powiedzcie mi, co ma zrobić człowiek pracujący na magazynie, chcący godnie mieszkać? Oddawać 3.5k miesięcznie za mieszkanie, które nie będzie kojcem? Gdzie mieszkają ludzie pracujący w żabkach, na magazynach, sklepach, itp. we Wrocławiu? Na pokojach?
Cenzuruję przekleństwa, żeby jakiś specjalny Maciek z moderacji się nie przyczepił.
Powiedzcie mi, co ma zrobić człowiek pracujący na magazynie, chcący godnie mieszkać?
@RopuchYtong: Szukać pracy na magazynie w innym, tańszym mieście - jakiś Bytom, Grudziądz, etc. Akurat magazyny są wszędzie, a 1k dochodu rozporządzalnego zauważysz.
@RopuchYtong: trzeba być zdrowo pi3rdolnietym żeby przyjeżdżać do Wrocławia z którego się nie pochodzi skoro idzie się na wynajem i pójść na magazyn robić
Na magazynie to może robić w swoim zadupiu przecież taka praca jest wszędzie
A pracownicy żabki i biedronki to obstawiam że przede wszystkim są to wrocławianie mieszkający z rodzicami
@RopuchYtong: To jest efekt fantastycznej nowelizacji z 2019 roku, która skasowała wszystkie normy architektoniczne i zostawiła, że mieszkanie ma się zaczynać od 25 metrów. Wcześniej takich układów nie dało się robić bo nawet jak był np. aneks to musiał mieć okno.
@Yuri_Yslin: argumentum ad personam nie zadziała - jestem inżynierem z dobrą pracą i mnie akurat stać. Ale to, że mnie stać nie oznacza, że muszę się na to godzić i nie mogę tym gardzić, czy wypowiedzieć się przeciwko temu.
@RopuchYtong: Jakie argumentum ad personam? O czym Ty piszesz?
Jak ktoś ma minimalną w pracy, którą można wykonywać wszędzie,to powinien po prostu rozważyć tańsze miasto, bo taka praca jest wszędzie, a dochód rozporządzalny wzrośnie.
Zbawianie Wrocławia niech zostawi politykom, niech oni się tym martwią.
@dafto: nie, nie jestem programistą, gdybym był, to rozważyłbym wyprowadzenie się. Ale z drugiej strony, mieszkam tu prawie 10 lat, bo zostałem po studiach w pracy, mam tutaj na pęczki znajomych. Wyjechać gdzieś na zadupie zaczynać od zera, bez znajomych, bez nikogo? Nie wiem, czy bym na to poszedł.
Gdzie mieszkają ludzie pracujący w żabkach, na magazynach, sklepach, itp. we Wrocławiu? Na pokojach?
@RopuchYtong: U rodziców. Na spółkę ze znajomymi albo drugą połówką. Albo zapieprzają na 1.5 -2 etaty ew. dorabiają fuchami. Albo łapią coś takiego jak pokazałeś.
@RopuchYtong: to jest tak rozpowszechniona już patologia że nikt nawet nie zwraca uwagi na to że te super mieszkania do których tak chcą dopłacać politycy to właśnie takie gunwno. To nie jest mieszkanie, to jest klatka, kojec, kurnik, produkt inwestycyjny. W tym się nie da mieszkać, chyba że jesteś studentem, ale wtedy cena nie jest adekwatna bo na taki koszt stać tylko bananowego oskarka deweloperskiego, ale ten to dostanie porządne
@fraciu: Spytaj polityka, niech podniesie wypłaty w oświecie, to nie Twój problem jako jednostki i nie musisz cierpieć z gównopensją by programista20k miał śmieci wywiezione.
No chyba, że lubisz cierpieć dla idei i zarabiać 3,7k. Ale wtedy rób to na własną odpowiedzialność i nie szukaj winnego.
@fraciu: Rozumiem. To po prostu nie mój problem i nie Twój problem. Wiesz, ile kasy wydajemy z podatków, by utrzymywać niezaradne samorządy? Niech się wezmą do roboty.
zaraz będą znikać usługi albo drożeć. Albo będzie to praca ludzi najemnych z innych
@RopuchYtong: Mieszkanie fajne ale dla studenta w formie akademiku a nie dla Mirasa co to ma plany życiowe. Poza tym dziwie się że ktoś godzi się i bierze kredyt na taką gownóklitkę czy idzie w wynajem.
Tak na marginesie to niech mi ktoś wyjaśni skąd to parcie i moda na Wrocław? Pytam serio bo swego czasu często bywałem w mieście (Stare Miasto, Muchobór, Leśnica, Gądów) i dalej nie wiem skąd
Wszystkie oferty jakie widzę zakładają spanie w kuchni. Albo kuchnię w pokoju. Bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Jeden pokój, z łóżkiem, zlewem i elektryczną płytą grzewczą. 20m^2. Nawet mebli za bardzo nie ma. I tak wygląda 90% ofert.
Coście uczynili z tym miastem, wy dewelopersko-fliperskie ku\*\*y.
Luksusowy apartament godny króla ze zdjęć poniżej może być wasz, za jedyne 2280zł miesięcznie. Za 17m^2. I nie, to nie jest starówka we Wrocławiu. To jest Bajana na Gądowie, czyli jakieś 6km od rynku. Ktoś chyba z Ch\*\*a spadł.
Powiedzcie mi, co ma zrobić człowiek pracujący na magazynie, chcący godnie mieszkać? Oddawać 3.5k miesięcznie za mieszkanie, które nie będzie kojcem?
Gdzie mieszkają ludzie pracujący w żabkach, na magazynach, sklepach, itp. we Wrocławiu? Na pokojach?
Cenzuruję przekleństwa, żeby jakiś specjalny Maciek z moderacji się nie przyczepił.
źródło: kawalerka
Pobierz@RopuchYtong: Szukać pracy na magazynie w innym, tańszym mieście - jakiś Bytom, Grudziądz, etc. Akurat magazyny są wszędzie, a 1k dochodu rozporządzalnego zauważysz.
Na magazynie to może robić w swoim zadupiu przecież taka praca jest wszędzie
A pracownicy żabki i biedronki to obstawiam że przede wszystkim są to wrocławianie mieszkający z rodzicami
Jak ktoś ma minimalną w pracy, którą można wykonywać wszędzie,to powinien po prostu rozważyć tańsze miasto, bo taka praca jest wszędzie, a dochód rozporządzalny wzrośnie.
Zbawianie Wrocławia niech zostawi politykom, niech oni się tym martwią.
Ale z drugiej strony, mieszkam tu prawie 10 lat, bo zostałem po studiach w pracy, mam tutaj na pęczki znajomych. Wyjechać gdzieś na zadupie zaczynać od zera, bez znajomych, bez nikogo? Nie wiem, czy bym na to poszedł.
@RopuchYtong: U rodziców. Na spółkę ze znajomymi albo drugą połówką. Albo zapieprzają na 1.5 -2 etaty ew. dorabiają fuchami. Albo łapią coś takiego jak pokazałeś.
Rodzice
Komunalki
TBS (trzeba mieć na partycypacje 100k-150k cbl) https://www.tbs-wroclaw.com.pl/mieszkania-na-wynajem/
Pokoiki
No chyba, że lubisz cierpieć dla idei i zarabiać 3,7k. Ale wtedy rób to na własną odpowiedzialność i nie szukaj winnego.
Nie żyjesz jako jednostka a w społeczeństwie. Pozdro
@fraciu: Rozumiem. To po prostu nie mój problem i nie Twój problem. Wiesz, ile kasy wydajemy z podatków, by utrzymywać niezaradne samorządy? Niech się wezmą do roboty.
Poza tym dziwie się że ktoś godzi się i bierze kredyt na taką gownóklitkę czy idzie w wynajem.
Tak na marginesie to niech mi ktoś wyjaśni skąd to parcie i moda na Wrocław? Pytam serio bo swego czasu często bywałem w mieście (Stare Miasto, Muchobór, Leśnica, Gądów) i dalej nie wiem skąd
what you pay is what you get