Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy ile (mniej wiecej oczywiscie) zajmuje zmiana sylwetki z lekkiego skinny fat na atletyczną (70kg 174 wzrostu - nie umiem fikolkow ( ͡° ͜ʖ ͡°) )? Przy pomocy trenera personalnego po pol roku beda juz jakies konkretniejsze pierwsze efekty?
  • 9
@Irae: Widziałbym to tak, miesiąc rozruszania się na deficycie kalorycznym i nauka ćwiczeń złożonych. Cały czas starasz się dokładać ciężaru i po zrzuceniu około 5 kg zaczynasz dietę na masę. Najlepiej byłoby jakbyś jakieś pół kilo na tydzień tył, potrzymasz to 4 miesiące, ostatniego miesiąca zrobisz redukcję. Powinieneś po pół roku skończyć w okolicach 66kg zależnie jak bardzo będziesz chciał się wyciąć (nie polecam przesadzać bo nadal dość mało mięśnia powinieneś
@nbzwdsdzbcps: dzięki kolego! Nie mam zamiaru przypakowywać jakoś bardzo mocno, bo nie lubie sylwetki kulturysty, wiec pewnie w trzecim roku bede juz tylko utrzymywal forme.
EDIT: zapomniałem wieku napisac - 18 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ZielonyProgramista21: Oj czlowieku daj spokoj, do konca wakacji nawet nie mam mozliwosci chodzenia na silownie, dopiero po nich bede miec czas i finanse.
Zreszta, nie oczekuje rezultatow po miesiacu, po prostu chce wiedziec na co sie nastawic