Wpis z mikrobloga

Tekst w języku polskim dla mniej zaawansowanych użytkowników (w tym mnie):

Uwaga: sw2X wchodzi, ale SegWit może nie wejść! BIP148 wymusza jego wejście

A poniżej krótka instrukcja autorstwa mojego kolegi gdyby ktoś chciał pomóc i postawić tani serwer z pełnym węzłem na takim serwerze pełna kopia blockchaina ściąga się podobno bardzo szybko, więc jest jeszcze czas, zostało nam 10 dni co można sprawdzić tu https://www.xbt.eu/ jest odliczanie.

Serwer OVH https://www.kimsufi.com/pl/serwery.xml

- W
Pobierz
źródło: comment_wm5iBJjtAKZVFvfKboIcahoUY6ferP8P.jpg
@MysGG: stety albo niestety prąd w Chinach jest bardzo tani dlatego, że komunistyczny rząd chiński dopłaca do niego. Z tego właśnie powodu nigdy nie będę w pełni ufał chińskim kopalniom. Nikt kto nie ma układów w partii nie mógłby prowadzić kopalni na taką skalę. Troszkę pamiętam komunę w Polsce jak też dużo słyszałem, więc wiem jak to wygląda w systemie komunistycznym. Ja nawet powiedziałbym, że te kopalnie prowadzi chiński rząd pod
@zonbat: ale #!$%@? tylko bip91 bedzie w grze i teoretycznie powinym byc odrzucane z siebie wszystkie bloki nie sygnalizujące segwit kodu segwit2x nie ma jeszcze wypuszczonego nawet i każdy leci na kodzie od jednego z deweloperów core czyli bip91... kod seg2x nie jest finalny i tyle - nikt go nie używa
@zonbat: ale masz juz zalokowane z tego co wiem wiec aby odpuscic teraz to 51%+ górników musiało by zdanie zmienić co by oznaczalo ze jak im sie nie uda to ich bloki ktore segwit nie sygnalizuja IDA DO KOSZA CZYLI KOPIA ZA DARMO :D ... dlatego nie moga sobie ot tak zmienić zdania
@zonbat: wkleiles obrazek że seg2x bedzie odrzucał coś : )... ale seg2x ten kod jeszcze nie jest wypuszczony wiec seg2x nic nie odrzuca . W uzyciu jest kod od jakiegos core dewelopera ten bip91 : )... ale to nie seg2x
@zonbat: ja uważam że nie bo zmiana tej decyzji wymaga +51% górników w tym momencie ... pozatym Ci co nie bedą kopać Segwita zarobią całe 0, bo bloki bez segwit zostaną odrzucone przez sieć, nie widzę tego aby to nie przeszło, obecnie bo bitmain miał z 35% : ) sieci tylko za sobą