Wpis z mikrobloga

@rzet: Śmieszne, ale w Polsce będzie jeszcze gorzej. Trzeba tylko chwilkę poczekać, aż wymrą specjaliści którzy obecnie są koło 60tki. Ale rozbawiło mnie 500k potencjalnych pacjentów na dwóch specjalistów w poradni. xD
  • Odpowiedz
  • 0
@tahti Irlandia służba zdrowia to jakieś czary.

Gwałtownie rosnąca liczba emerytów też jest w Irlandii ignorowana troszkę, a prywatne ubezpieczalnie trąbią że będzie wielki problem wkrótce
  • Odpowiedz
@rzet: To wszędzie są czary - rośnie liczba sprzętu, rośnie liczba potencjalnych pacjentów, a liczba kadry stoi w miejscu. Bogatsze państwa robią drenaż intelektualny i kradną lekarzy z biedniejszych państw - Francja zapycha szpitale rumuńskimi lekarzami, niemcy polskimi/wschodnimi/tureckimi. Rumunia niedawno była zmuszona podwyższyć bazowe zarobki dwu czy trzykrotnie, żeby chociaż część młodych lekarzy zatrzymać w kraju. W artykule wyczytałem, że lekarze z Irlandii też spieprzają tam, gdzie zarobią więcej. Mnie
  • Odpowiedz
@rzet: to widze tak samo ogarnieci jak na wyspach, chyba ze hr im powiedzialo wczoraj ze juz zaczales i potrzebujesz laptopa, komorke, rdp, dostep zdalny, srodowsko testowe, dostep do prod do wdrozenia, aha no i samochod ;)
  • Odpowiedz