Aktywne Wpisy
Takijakja +4
Potrzebuje porady... Od kilku miesiecy mam dziwne poczucie lęku, prześladuje mnie. Dla przykładu jak wychodzę z pracy zawsze mam lęk, że zrobiłem coś źle mimo, że wiem iż tak nie było lęk prześladuje. Cały wolny czas spędzam w łóżku, siedzę do późnych godzin bo niechce spać by następny dzień się nie skończył bo następny może być gorszy i pytanie... Czy jak umówię się na wizytę to potraktuje mnie poważnie, bo ostatnio czytam,
Damianowski +12
Hlubočepy to idealne miejsce dla miłośników przyrody i... kolei. Znajdują się tam wiadukty będące częścią tzw. praskiego Semmeringu. Semmering to nazwa austriackiej kolejki górskiej, uważanej za pierwszą prawdziwą górską kolejkę na świecie. Natomiast praskim Semmeringiem nazywana jest linia Praha – Hostivice – Rudná u Prahy. Jednym z ciekawych miejsc na niej jest punkt, w którym przeplatają się dwa wiadukty kolejowe i droga.
Na zdjęciu motorak 810 236-0 pokonujący północno-zachodni wiadukt o wysokości 20 m.
#czechy #kolej #pociagi #pociagiboners #zainteresowania #podrozujzwykopem
@niemiec: Mnie wychowano w niechęci do bordo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bylismy 2 razy w pradze, za 1.5 tyg jedziemy na weekend tak sie poszlajac I z checia bysmy cos naprawde fajnego zobaczyli albo zjedli
@wykopowy_brukselek: Z takich mniej oczywistych miejsc jest trochę ogrodów, np. Valdštejnska zahrada, Vrtbovská zahrada, Trojski zamek. Wyspa Kampa jest fajna. Z ładnymi widokami i do łażenia: góra Vítkov, Petřín, wzgórze Letná z metronomem, gdzie stał kiedyś największy pomnik Stalina na świecie :D A do takiego chodzenia po mieście najlepsza jest chyba Malá Strana.
W zależności do tego, czy lubicie tego typu rzeczy, możecie też pójść do