Wpis z mikrobloga

Domowy dżem arbuzowy Panny Mai

Składniki na 2,5 L dżemu:
- 2,5 kg arbuza (bez skórki i pestek)
- 0,5 kg cukru
- sok z 4 cytryn
- skórka z 1 cytryny
- 2 opakowania Frukta-Żelu

Niezbędnik:
- słoiki
- etykiety

Przepis:
Obranego i wypestkowanego arbuza zasyp cukrem. Odstaw na 12 h.
Całość zmiksuj, dodaj sok z cytryn i gotuj na małym ogniu do montu zeszklenia ( 5 h). Dodaj startą skórkę z cytryny i Frukta-Żel. Zagotuj i gorący wlej do słoiczków. Słoiki ustaw do góry dnem.

Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!

#browin #przepisy #przetwory #dzem #gotujzwykopem
Pobierz Browin - Domowy dżem arbuzowy Panny Mai

Składniki na 2,5 L dżemu:
- 2,5 kg arbuza...
źródło: comment_3wXLzcdMGwixwqhhKdBo4YrVvZtxhYGJ.jpg
  • 6