Wpis z mikrobloga

No i potorowane, z każdym razem lepiej, kilka przemyśleń z dzisiaj:
- za mało kładę się klatką piersiową na baku, przez co ciężko mi odpowiednio zakotwiczyć się łokciem na baku i wspieram się na manetce!
- wydaje mi się że za wolno się składam, zbyt mało pewnie.
- przydałyby mi się stompgripy, masakrycznie się ślizgam po baku.
- zdarza mi się że przy hamowaniu mam sztywne ręce bo się nimi zapieram, zamiast zaprzeć się nogami o bak.
- konieczna inna opona na tył, M Pilot Road 4 zużywa się straszebnie na krawędzi.
- @gerard-kowalski : miałeś rację, jedynka jednak jest bez sensu na tym zakręcie o którym rozmawialiśmy ;)

#motocykle #torkisielin #svlepszeodkobiety #sv650
m.....g - No i potorowane, z każdym razem lepiej, kilka przemyśleń z dzisiaj:
- za m...

źródło: comment_ro6RC1QKGYAj2eN6CvDcBuLUfiN3Cwg8.jpg

Pobierz
  • 12
@misza_zg: generalnie z tej trzeciej fotki wydaje mi się, że mógłbyś dalej tułowiem sięgać, bo jest strasznie blisko baku

- zdarza mi się że przy hamowaniu mam sztywne ręce bo się nimi zapieram, zamiast zaprzeć się nogami o bak.

@misza_zg: na tym też się łapałem. Na ulicy potrafię dohamować w jakimś tam przechyle i spokojnie trzymać się jak trzeba, a jak chciałem to agresywniej powtórzyć na torze to się zdziwiłem
@misza_zg: fajnie torujesz, muszę się sam wybrać tylko z terminem ciężko na najbliższych Pszczółkach.
Tak jak @gerard-kowalski: mówi mam stomgripy z Ali. Nawet coś trzymają nie narzekam. Nie ślizgam się już z baku, nie było dedyków do mojego gixa więc kupiłem jakieś inne największe jakie znalazłem.
Klej trzyma mocno, mycie mu nie straszne, tylko trochę syfu łapią przy mocnym zapieraniu. Tu foto po ostatnim lataniu.
WiewiurPL - @misza_zg: fajnie torujesz, muszę się sam wybrać tylko z terminem ciężko ...

źródło: comment_QH4oCQ3EL26TuqWEDwJNbdCQDbla2VCW.jpg

Pobierz
@gerard-kowalski: co do hamowania, to mam nadzieję że stompgripy poprawią sytuację.
@WiewiurPL: dzięki za info, patrze na ceny i muszę powiedzieć że jestem w lekkim szoku, spodziewałem się że maks 50 zł za takie dwa kawałki lepkiej gumy...
Trafiłem na temat -> https://www.svforum.pl/viewtopic.php?f=10&t=15754
Podobno podkładki gecko bardzo dobrze się sprawdzają (12 zł za sztuke) ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ktoś jeszcze robił stompgripy z maty z Ikea
@misza_zg: stompgripy i większość opisanych problemów zniknie, a tymczasowo weź benzynę ekstrakcyjną i odtłuść bak i ciuchy około kolan.

Niektórych moto nie wrzucisz szybko w zakręt, po prostu, taka konstrukcja, ale skoro widzisz problem to znaczy że już nieźle Ci idzie.

Gx
@fstq: serio? Dzisiejsza popołudniowa miałem na oku. Ale po telefonie dobiera toru wczoraj zdziwiłem się ile jest chętnych. No i oczywiście miejsca nie było.
Mówisz żeby wbić z bomby? Mam 120km do Pszczółek Słupsk here
@WiewiurPL na pierwszej popołudniowej było około 27 na 40, poranna z niepewną pogodą (w efekcie padało), na torze może 7 osób na 20, dziś było dużo, koło 16-18 na 20, z czego jeden spadochroniarz. Masz faktycznie kawałek, na telefon powiedzą co wiedzą "na tą chwilę", na popołudniowe sesje ludzie przyjeżdżają spóźnieni bo praca itp., a ranne trwają tylko 2h więc nawet jak o 9 powiedzą że jest miejsce to zanim dolecisz to