Wpis z mikrobloga

@NieBojeSieMinusow: Takie skojarzenie z obecna sytuacją, za dużo już tej polityki. No #!$%@?, jakiś ciemny typ w łodzi - raczej trudno to skojarzyć z Polakami. Poza tym kiedy Polacy #!$%@? z zaborów i tak dalej, to nie było wtedy jeszcze zasiłków. Jak Polak wyjeżdżał na Śląsk z Kongresówki, to dostawał od rządu kopa w dupę (patrz: rugi pruskie). Jak Polacy w czasie IIWŚ #!$%@? do Anglii, to jeszcze ich policzono za
@szczepaniak69: Serio, identyfikujesz się z poglądami Hitlera? Czy próbujesz sugerować że hitlerowi daleko było do poglądów prawicy? różne źródła albo mówią że Narodowy socjalizm był skrajnie prawicową ideologią, albo że trudno ją dokładnie uplasować na tej osi, ale jeszce nie słyszałem żeby Hitlerowi było daleko do prawicy.
@heterodewiant44: Bo nie pasują do obrazka i nie powinny dominować kompozycji. Chyba że uważasz że autor obrazka promuje białą supremacje ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak na poważnie jak popatrzysz dokładnie to zobaczysz że litery mają niebieskie, zielone i czerwone obwódki.
@maniexx:

> socjalizm

> prawica

Zresztą, nigdzie nie napisałem, że identyfikuję się z poglądami Hitlera. Napisałem, że do prawactwa mi jest równie blisko co Hitlerowi. Skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem komentarzy na wykopie, to podejrzewam, że z tymi źródłami również możesz mieć problemy.
@szczepaniak69:

Narodowy socjalizm

Socjalizm

To że mają podobne nazwy nie znaczy że to to samo. Analogia "Równie blisko do prawicy co hitlerowi" jest bardzo niejasna. Z jednego bieguna może oznaczać "Zgadzam się z hitlerem", a z drugiego "Nie jestem totalnym prawakiem, ale z prawicą sympatyzuje". Więc jeśli chciałeś pokazać że daleko ci do prawicy, to Hitler nie jest dobrym wyborem. Oprócz tego, nie bardzo rozumiem dlaczego ktokolwiek dobrowolnie miałby się porównywać