Wpis z mikrobloga

Chcieli zrobić jak w ingressie a wyszło dno i metr mułu. W ingressie jak portal jest mojego koloru to go doładowuję, niezależnie od tego czyje rezonatory są w środku bo jest to nie ważne. Ważne że portal jest pod naszą kontrolą i można tworzyć linki. Tymczasem w Po Go widząc że gym jest mojego koloru i jest pełny, nie mam zamiaru karmić obcych poków bo blokują mi miejsce. I mimo że gym jest mojego koloru to życzę im najgorzej bo ja nic z tego nie mam. Jeszcze jakby zakręcenie takim gymem naszego koloru dawało 1 coins co np. godzinę to co innego. Jeśli chcieli przenieść system portali do Po Go to niestety ale każdy pokestop powinien być Gymem (skoro i tak dają teraz itemy). Inaczej jest zbyt mało gymów, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach.
#pokemongo
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pawel8511 a ja jestem instinct i sie jaram, bo latwo zbic takiego gyma 6 lvl, a monetki naliczaja sie co godzine. normalnie nie mialbym szans przetrzymac gyma przez dobe
  • Odpowiedz
@philger: sorry ale dla mnie gymy to coinsy a nie cukerki. A to że zamiast dwóch itemów dostane 3 itemy bo gym jest mojego koloru to też nic ciekawego. Zakręce sobie pokestopem i dostanę bez łaski 3 itemy.
Z day streaku z gyma mojego koloru dostałem ledwo 5 itemów, gdzie z pokestopu za zwykły day streak dostaje minimum 6 itemów.
Krótko mówiąc, dopóki mój pokemon nie siedzi w gymie taki
  • Odpowiedz
I mimo że gym jest mojego koloru to życzę im najgorzej bo ja nic z tego nie mam.

@pawel8511: odpowiedziałem ci tylko na to, akurat brak korzyści z gymu twojego koloru jeśli nie masz tam swojego poka był wcześniej bo "expić" mogłeś równie dobrze prestiżując jak atakując, teraz niewielkie, ale są.
  • Odpowiedz
@philger: tylko że wtedy było 10 miejsc, a nie 6. W dodatku żeby zrobić sobie miejsce trzeba było prestiżować, a nie wszystkim się to chciało. Teraz kto pierwszy ten lepszy, 6 cziterów wbija i koniec.
  • Odpowiedz
@pawel8511: przypomniało mi się jeszcze że jak masz brązową/srebrną/złotą odznakę z danego gymu to będziesz dostawać sporo więcej itemków (+ coraz większy bonus jeśli gym jest twojego koloru)
  • Odpowiedz
@philger: u mnie w mieście zamienili tylko dodatkowo dwa stopy na gymy i to wszystko. Przy obecnej sytuacji jest to dużo za mało. W ingresie nie ma rozróżnienia na stopy i gymy. Tutaj jak chcieli to przenieść to też powinni zrobić wszystkie stopy gymami. Wtedy miałoby to jakiś sens. A tak jest za mało miejsca i w dodatku nie trzeba o nie się postarać prestiżując. U mnie na osiedlu jedyny
  • Odpowiedz
  • 0
@pawel8511 może powymieniamy się nickami tych niebieskich, bo u mnie analogiczna sytuacja, po 6 czerwonych i nie mam gdzie się dodać. Kto k---a normalny dodaje się do gymów o 3:20?
  • Odpowiedz
  • 1
@pawel8511 oswieciło mnie, teraz wystarczy sprawdzać godziny o których się ktoś dodał, jeśli gymy są od siebie daleko, a godzina zbliżona to wniosek jest jeden.
  • Odpowiedz
@wpoz: i tak nie będę dokarmiał poków jeśli w gymie nie ma mojego. Dlatego jak pisałem wcześniej w ingressie nie ważne czyj rezonator jest w portalu i tak opłaca się go ładować tutaj niekoniecznie.

@Elszu: u mnie w jednym gymie wszyskie 6 kont dodane w ciągu 5 minut. No kiedyś to przynajmniej trzeba było trochę prestiżu wbić, teraz cziter otwiera nie jeden slot a cały gym i dodaje
  • Odpowiedz
  • 0
@pawel8511 ja jak wrócę posprawdzam kiedy pododawali i w jakich odległościach, mam u siebie 8 gymów, ale nawet samochodem jakby ktoś jeździł to między oddalonymi najbardziej jest parę kilometrów.

Gdybyś wziął 10 coinów w starym systemie to miałbyś 21h przerwy, a tak będzie mniej, ale częściej wpadać.
  • Odpowiedz
@Elszu: tylko musi być okazja do tego wpadania. To dopiero pierwsze godziny ale już widzę że więcej coinsów bym miał z tego zbierania 10 coinsów dziennie niż teraz. Nie ma szansy aby jakiś pok utrzymał mi się gdzieś 10 godzin dziennie a nie mam też tyle czasu żeby jeździć po całym mieście i szukać albo wolnego gymu albo ich odbijać żeby wsadzić swoje poki. Zresztą przy 12 gymach w całym
  • Odpowiedz
Chcieli zrobić jak w ingressie a wyszło dno i metr mułu.

@pawel8511: xD Update dobrze się nie zaczęło, a już zaczyna się bezsensowny hejt. Ja nawet się cieszę, bo gra jest bardziej wymagająca, a nie prosta jak pasjans pająk.
  • Odpowiedz
@Luka_Wars: nie bezsensowny, tylko widze co się odpierdziela obecnie i jako że od jakiegoś czasu gram w ingressa to wiem jak to wygląda tam i na czym się wzorowali. No i mogę powiedzieć że spierdzielili koncertowo.
  • Odpowiedz