Wpis z mikrobloga

#eu4 Jak wyzwolę na chwilę przed przedostatnią reformą HRE kilku wasali to po wprowadzeniu jej będą mi oni dalej zajmować sloty dyplomacji?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaqqu7: Ale rozumiem że Ci których wyzwolę również stają się darmowi? I tak samo to działa na terenach które nie były oryginalnie w HRE, np. wyzwalam Chorwację albo Ragusę jako wasala (ziemie oczywiście dawno zdobyłem wcześniej i dołączyłem do imprerium) i oni się stają darmowi?
  • Odpowiedz
@jaqqu7: Z macierzystego HRE, dobrze Cię rozumiem? A jak jako Austria wyzwolę Styrię której nigdy na świecie jeszcze nie było to też zadziała i będzie za frajer?
  • Odpowiedz
@Akwer: Ciężko mi powiedzieć, ale wszyscy książęta z HRE będą twoimi darmowymi wasalami, więc chyba gdy wyzwolisz Styrię to tak (chyba) nie zadziała.
  • Odpowiedz
@Akwer: z tego co pamietam, to juz majac darmowych wasali z reformy zwasalizowalem jakis kraj wyzwolony z pod francji, jakies picardy, czy cos takiego z polnocy i stal sie darmowy. Chodzi chyba o to, ze jak wyzwalasz kraj i ma on stolice w hre, wtedy automatycznie jest w hre.
  • Odpowiedz
@jaqqu7: @Grewest: @Jubileusz: Ok właśnie sprawdziłem. Darmowe sloty daje już wcześniejsza reforma. W efekcie można wyzwalać ilu się chce wasali i są za free.
Uwolniłem też dla testu wasala spoza macierzystego HRE i to samo.
  • Odpowiedz