Aktywne Wpisy
MrBeast +28
Czytając i oglądając wszystko z ostatnich 6h współczuję Boxdelowi.
Mówię to serio.
Uważam całkiem poważnie że włodarze rękami Wardęgi #!$%@? go z #famemma
Gola na bank na Złotej popija dziś z Rafałem i Krzysztofem jakieś 25 letnie whisky bo plan się udał.
Tam w grę wchodzą ogromne pieniądze, Boxdel jaki jest każdy dobrze wie. Gdyby nie naciski Goli przez kilkanaście tygodni, wprowadzenie do zarządu Pasternaka to by się nigdy to nie udało
Mówię to serio.
Uważam całkiem poważnie że włodarze rękami Wardęgi #!$%@? go z #famemma
Gola na bank na Złotej popija dziś z Rafałem i Krzysztofem jakieś 25 letnie whisky bo plan się udał.
Tam w grę wchodzą ogromne pieniądze, Boxdel jaki jest każdy dobrze wie. Gdyby nie naciski Goli przez kilkanaście tygodni, wprowadzenie do zarządu Pasternaka to by się nigdy to nie udało
RafDan +8
Najlepsze jest to, ze 90% osob nie ogarnia, ze ten screen z boxdelem jest z 2015r jak mial 20 lat xD Ludzie mysla ze to jakos teraz bylo xD
#famemma
#famemma
-izometryczny cRPG nawiązujący do klasyków, jak Baldur's Gate, Arcanum czy Fallout
-gameplay nawiązuje do #baldursgate
-bazuje na dość popularnym settingu/systemie RPG
-sześcioosobowa drużyna
-przy produkcji udziela się Chris Avellone (narrative designer)
-40h głównej linii fabularnej, 80h włącznie z questami pobocznymi
-100+ potworów, 10+ klas postaci, 7 ras do wyboru
-400+ zdolności, 500+ magicznych przedmiotów, 300+ zaklęć
-gracz będzie musiał pogodzić funkcję zarówno podróżnika, jak i władcy ziem (będzie można też zdobywać kolejne)
https://www.kickstarter.com/projects/owlcatgames/pathfinder-kingmaker
#gry #rpg #crpg
1. nie widzę choćby przykładowego rozwoju postaci na stronie - mam szczegółową rozpiskę kolejnych tierów, ale ani jednego screena odnośnie RP, a przynajmniej ja takiego nie widzę,
2. a host of open-world mechanics - tu włącza mi się system alarmowy,
3. walka nie wygląda zbyt ciekawie,
4. nie widzę,
https://web.facebook.com/notes/pathfinder-kingmaker/interview-with-narrative-designer-chris-avellone/705297732990609/?_rdc=1&_rdr
Ale "poprawność polityczna" i tak będzie, Paizo (wydawcy Pathfindera) blisko współpracują z twórcami gry i są znani z otwartości na różne mniejszości (w każdej kampanii jest przynajmniej jedna postać nie-heteroseksualna)
@wielooczek: Nie dzięki
@Lisek_Chrystusek: Za to mają na koncie przeurocze starcie z feministkami.
Zjechano bowiem okładkę podręcznika, bo tam trwa malownicza walka ze smokiem i pan jest na pierwszym planie a pani na drugim, a pan ją tak obrzydliwie samczo broni więc seksizm motzno.
Ale pan jest wojownik a pani
@wielooczek: ten to sie chyba we wszystko osatnio wciska
@Aerdyn: PoE było dla mnie ogromnym zawodem tuż po premierze. Po roku patchowania i premierze dodatków pokochałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nevarion: Wciska może i tak, ale przeważnie mało, albo prawie nic nie robi, poza świeceniem nazwiskiem. Mam nadzieję, że tutaj będzie inaczej,
jesli to beda takie postacie jak w PoE to dziekuje. Na dniach wychodzi DOS:2 gdzie tez zajmowal sie postaciami, wiec bede mial pewnosc