Wpis z mikrobloga

Wystartowała kampania na Kickstarter gry #pathfinder Kingmaker.

-izometryczny cRPG nawiązujący do klasyków, jak Baldur's Gate, Arcanum czy Fallout
-gameplay nawiązuje do #baldursgate
-bazuje na dość popularnym settingu/systemie RPG
-sześcioosobowa drużyna
-przy produkcji udziela się Chris Avellone (narrative designer)
-40h głównej linii fabularnej, 80h włącznie z questami pobocznymi
-100+ potworów, 10+ klas postaci, 7 ras do wyboru
-400+ zdolności, 500+ magicznych przedmiotów, 300+ zaklęć
-gracz będzie musiał pogodzić funkcję zarówno podróżnika, jak i władcy ziem (będzie można też zdobywać kolejne)

https://www.kickstarter.com/projects/owlcatgames/pathfinder-kingmaker

#gry #rpg #crpg
wielooczek - Wystartowała kampania na Kickstarter gry #pathfinder Kingmaker.

-izom...
  • 16
@wielooczek: to ja sobie nieco pomarudzę, może mi osiągnięcie za to dadzą na wypoku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1. nie widzę choćby przykładowego rozwoju postaci na stronie - mam szczegółową rozpiskę kolejnych tierów, ale ani jednego screena odnośnie RP, a przynajmniej ja takiego nie widzę,
2. a host of open-world mechanics - tu włącza mi się system alarmowy,
3. walka nie wygląda zbyt ciekawie,
4. nie widzę,
Pobierz Lisaros - @wielooczek: to ja sobie nieco pomarudzę, może mi osiągnięcie za to dadzą n...
źródło: comment_7o95CxnTH7E3mazIxFtSUNgnjQfFqMwt.gif
Paizo (wydawcy Pathfindera) blisko współpracują z twórcami gry i są znani z otwartości na różne mniejszości (w każdej kampanii jest przynajmniej jedna postać nie-heteroseksualna)

@Lisek_Chrystusek: Za to mają na koncie przeurocze starcie z feministkami.
Zjechano bowiem okładkę podręcznika, bo tam trwa malownicza walka ze smokiem i pan jest na pierwszym planie a pani na drugim, a pan ją tak obrzydliwie samczo broni więc seksizm motzno.
Ale pan jest wojownik a pani
Pobierz jast - > Paizo (wydawcy Pathfindera) blisko współpracują z twórcami gry i są znani z ...
źródło: comment_3GXCSmy8ZrPL7sVja1NfGj1Yj3EJL8vX.jpg
@Pandemicum: Informuję, zresztą można zobaczyć pod tagiem #crpg , że lubię rzucać nowinkami z interesujących mnie tytułów (PoE1&2, Wasteland 2, Torment, etc.)

@Aerdyn: PoE było dla mnie ogromnym zawodem tuż po premierze. Po roku patchowania i premierze dodatków pokochałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@nevarion: Wciska może i tak, ale przeważnie mało, albo prawie nic nie robi, poza świeceniem nazwiskiem. Mam nadzieję, że tutaj będzie inaczej,