Mirki, czy mi się wydaje, czy kobiety, wbrew obiegowej opinii, są mniej kuulturalne na drodze? Jechałem dziś w korku za dziewczyną (na oko 25-30lvl), która nikogo nie wpuściła przez ponad dwadziescia minut, dwa razy stanęła tak, że blokowała zjazd w boczną ulicę, raz specjalnie podjechała innej kobiecie przed maskę tak, by tamta nie mogła nas ominąć i wjechać na plac przed jakąś firmą. Wisienką na torcie był środkowy palec drogowcom, którzy rozkładali znaki na drodze. Mała myszka w c--j agresywna. I nie jest to odosobniony przypadek, dużo jeżdżę i bardzo często chamem na drodze poza Sebastianem i Januszem jest taka karyna, co to ma auto ciut nowsze i wielkie ego. Inna sprawa, że na Poświęckiej we #wroclaw kontrola trzeźwości i jej jako jednej z niewielu pozwolono jechać bez dmuchania. Kobiety nie piją? #logikarozowychpaskow
@dzejzon: nie lubię uogólniać, ale z moich obserwacji wynika, że kobiety zdecydowanie rzadziej wpuszczają kogoś w korku z podporządkowanej (albo w przypadku jazdy na zamek). A gdy ja wpuszczam kobietę, to 1 przypadek na 10 (albo i rzadziej) podziękuje machnięciem ręką albo mignięciem awaryjnymi. Podczas gdy 9/10 facetów w ten sposób wyrazi podziekowanie za miły uczynek. Moje podejrzenie jest takie, że kobiety po prostu nie wiedzą że na drodze obowiązują
@aikonek myślą, że wpuszczamy je bo są kobietami i im się należy. A nie wpuszczają, bo są kobietami i to je trzeba wpuszczać ( ͡°͜ʖ͡°) Inna sprawa, że często są po prostu złośliwe. Mam wrażenie, że to domena tych młodych siks za kółkiem.
@dzejzon: im droższe auto, tym większy burak w środku... norma jedyny wyjątek to niemieccy kierowcy i mam na myśli Niemców a nie polaków pracujących w Niemczech
na Poświęckiej we #wroclaw kontrola trzeźwości i jej jako jednej z niewielu pozwolono jechać bez dmuchania.
a to ty się równouprawnienia spodziewałeś? buahahahaha
@wykopowy_tester przy tym nowym bloku, obok stoi ceglany z garażem z przepięknym starym mercedesem. Myślę, ze była przed siódmą, bo ze dwadzieścia po siodmej stali już na poprzecznej.
@Arachnofob mi kazali dmuchać, bardzo miła pani policjantka. Na mój usmiech i sympatyczny żart zaczerwienila się i popierdzieliła formułę ( ͡°͜ʖ͡°) Do policjanta nic nie mówiłem więc tu też równouprawnienia nie było ( ͡°͜
@aikonek a ja pod wpływem tych tekstów o niedziekowaniu od dwóch miesięcy zwracam na to uwagę (tylko na kierowców). Podziekowali mi wszyscy, poza jedym dziadkiem. Więc kobiety na razie prowadzą :p
@aikonek: @Prokurator_Bluewaffles: @dzejzon: wiedzą ale nie ogarniają co się dzieje wokół, Kobiety są jakoś tak zaprojektowane że nie potrafią ogarniać rzeczywistości. To się dzieje zawsze w każdej dziedzinie życia, pają problem z pojmowaniem jakby zajmowania sobą przestrzeni i interakcji z nią dlatego tak c-----o parkują, dlatego nie potrafią zapakować np. bagażnika po dach tak jak facet. Taka natura
@dzejzon: Przyznam się, że przez pierwsze pół roku po otrzymaniu prawa jazdy do łapki, jeździłam podobnie, a wynikało to głównie z tego, że nie znałam tych zasad na drodze i też było to związane z takim poczuciem niepewności za kierownicą. Jednak teraz przychodzi mi to naturalnie, więc myśle, że te laski po prostu się boją.
@dzejzon: Nie są kulturalne - kobiety po prostu nie umieją jeździć i się boją. To tak jakby powiedzieć, że ktoś jest miły bo cię nie zbluzgał ale to przez to że się wstydził. Łatwo jednak poznać, które faktycznie umieją jeździć bo te z reguły wpuszczają inne auta. Te które nie umieja nie wpuszczają bo się boją.
Inna sprawa, że często są po prostu złośliwe. Mam wrażenie, że to domena tych młodych siks za kółkiem.
@dzejzon: im droższe auto, tym większy burak w środku... norma jedyny wyjątek to niemieccy kierowcy i mam na myśli Niemców a nie polaków pracujących w Niemczech
a to ty się równouprawnienia spodziewałeś? buahahahaha
@Arachnofob mi kazali dmuchać, bardzo miła pani policjantka. Na mój usmiech i sympatyczny żart zaczerwienila się i popierdzieliła formułę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do policjanta nic nie mówiłem więc tu też równouprawnienia nie było ( ͡° ͜
Komentarz usunięty przez autora
?nie, nie wbrew, one są takie zgodnie z obiegowa opinia