Aktywne Wpisy
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Opowiadajcie jak to u Was jest.
Chciałabym bardzo sama zacząć zarabiać (moją ambicją teraz jest mieć chociażby marną "gównopracę"), nie być na utrzymaniu rodziców, jednak podczas stresu dostaje tzw. "małpiego rozumu" - logika wtedy nie istnieje, brak jakiejkolwiek koncentracji, nie mówiąc już o ciele, które szaleje (drżące ciało - ręce, nogi, głos; kołatanie serca, uczucie gorąca oraz pocenie się) ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#psychologia #psychiatria
2. Kiedy poczujesz się po paru tygodniach lepiej, zacznij terapię z psychologiem.
Powodzenia
Na terapie mnie właśnie nie stać, a na NFZ trzeba w moim mieście dłuuuuuuuuuuuuuugo
czekać.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
1. Leki należy dobierać do skutku, aż przyniosą pożądany efekt.
2. Źródłem Twoich problemów może być wadliwa interpretacja rzeczywistości, tak zwane błędy poznawcze, wyrażające się w dysfunkcyjnych myślach automatycznych, dlatego tak ważna jest terapia, np. w nurcie poznawczo-behawioralnym.
Co do leków, według mnie zmieniaj dalej, czasem za pierwszym razem trafi się na dobre leki, a czasem za piątym niestety. A może musisz poczekać dłużej aż zaczną działać? Nie wiem ile czasu bierzesz, ale u
1. Psychotropy. Jeśli nie działają to są źle dobrane.
2. Na imprezach alko, ale ostrożnie w połączeniu z lekami, bo można szybko odlecieć.
3. Regularna praca pn-pt, najlepiej w jakimś korpo z dużą ilością ludzi - gadaj z ludźmi w kuchni, na papierosie itp. albo praca w obsłudze.
4. Tinder, umawiaj się na randki (rly).
5. Zadbaj o ubiór, żebyś się czuła swobodnie.
Po kilku miesiącach takiej terapii stajesz się
@Rozowa_Ryba: Lepiej zapisać się i poczekać niż z tym siedzieć.