Wpis z mikrobloga

#internet #niemcy
Gdzie znajdę najtańszy pakiet internetu min 0.5GB/mies działający w Niemczech albo jeszcze lepiej: w Niemczech i w Polsce?
Bez żadnych capchy bo ma służyć głownie jako livetraffic do Automapy oraz do sporadycznego wyszukania czegoś na Google Maps.
  • 8
@ashmedai: Ja byłem czerwiec 2016 do końca listopada 16. I tak takie ceny tam są, Polska to ewenement jeśli idzie o telefonie komórkową i ich ceny, oni nie wierzyli ile my mamy w porównianiu do nich ;)
Wiesz pół roku minęło, mogło się coś zmienić, ale wątpie ;)
@ashmedai: Ja myślałem że to op mi odpisał i popełniłem wpis. Później się zorientowałem że to nie on ;D
Wypity jestem trochu :P
Ale chyba chłopaka nie robię w bambuko? :>
Ogólnie mi się bardziej opłaciło wziąć roaming zagraniczny w play niż tam kupować pakiety neta, zdarzało się trafić hotele bez neta a w tych co był to trzeba było co 12/24h biegać na recepcje i brać hasło do wifi... W
@Mald: No ja tutaj na stałe narazie więc inna sytuacja..
Tutaj gdzie mieszkam (ok 60k ludzia miasto) raz tylko złapałem lte i to w tunelu :D
Nigdzie indziej nie działa.. Aż mi się nie chce pisać..
Co prawda H+ jakoś obleci ale normalnie "afryka" co z netem mobilnym mają :D
@ashmedai: @Mald:
Poszukałem trochę i Orange Polska ma za 20zl/mies abonament 2.5GB/mies w przypadku umowy na 12 mies i 5GB/mies w przypadku 24 miesięcznej umowy i z tego 1GB/mies do wykorzystania w roamingu od 15czerwca w EU, w obu wariantach. Więc to się nawet bardziej opłaca niż ALDI. Do tego nielimitowany net w godzinach 0:00-8:00 w Polsce a po przekroczeniu limitu 4gr za 1MB.
Jedyny haczyk jest w regulaminie że
@James456: No ja miałem taką sytuacje że załapałem świetny kontrakt z niemiecką firmą i miałem na pół roku zlecenia w niemczech, wymóg od nich był taki żebym był na miejscu bo się wszystko z dnia na dzień ustalało. Więc musiałem siedzieć a przedsiębiorca w tych czasach bez dostępu do neta to nie ma szans ;)
Mi wyszło że lepiej wziąć roaming playa niż bawić się w ich aldiki, ale ja neta