Wpis z mikrobloga

@PaulStone:
2017-05-19 22:13 AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTRE Wysłanie przesyłki z kraju nadania
2017-05-29 15:04 WER Warszawa Nadejście przesyłki
2017-05-30 04:13 WER Warszawa Zatrzymanie przez urząd celny (poczta przychodząca)

Złapane PDM o 4 rano zmiana statusu, więc jest szansa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@michal-redo mam dla ciebie zła wiadomość, tak wygląda status paczki zatrzymanej do cła:

2017-05-02 23:03Nadejście przesyłki [WER Warszawa]
2017-05-03 13:39Zatrzymanie przez urząd celny (poczta przychodząca) [WER Warszawa]
2017-05-24 10:34Zwolnienie przez urząd celny (poczta przychodząca) [WER Warszawa]

Więc teraz oczekuj listu a nie paczki.
  • Odpowiedz
@PaulStone: ja to wiem, tylko ten ststus wyżej to przykładowy u mnie póki co cisza, i czekan na ewentualny ststus

2017-05-30 04:13 WER Warszawa Zatrzymanie przez urząd celny (poczta przychodząca)

jeszcze go nie mam.
  • Odpowiedz
@michal-redo rozumiem, że jak dzień po wer wawa nie zatrzymają to teoretycznie powinna pójść dalej... Rozumiem. Tak jak pisałem, mi po głowie zaś chodzi myśl że czeka na rentgen xD ech
  • Odpowiedz
@PNEUMA40 @michal-redo @PaulStone
Niby paczka idzie z Holandii, to czemu tak trzepią te paczki..na paczce nie ma żadnych informacji, że jest z Chin.
Hmm no to szał z tym PDM ostatnio. Ja też mam swoją "Przesyłka w transporcie" od 29.05. Ciekawe czy puszczą dalej bez VAT, nie podoba mi się to, tym bardziej, że dopłaciłem do tej wysyłki PDM. Dajcie znać jak będzie u was dalej.
  • Odpowiedz
@LaBt3c: jeśli nagle zaczęły przychodzić dziesiątki/setki podobnych zapakowanych przesyłek z Holandii to chyba normalne, że się tym zainteresowali, prawda?
wszystko co dobre szybko się kończy...
  • Odpowiedz
@PNEUMA40: PDM już od dawna funkcjonuje. Ze dwa lata, ludzie paczki zamawiają nic nowego dla celników. Ale skoro idzie z NL to z jakiej racji kładą na tym łapę, przecież to EWG.
  • Odpowiedz
Ale skoro idzie z NL to z jakiej racji kładą na tym łapę, przecież to EWG.

@LaBt3c:

Na upartego, nawet na paczke nadana w PL i adresowana do PL mozna nalozyc podatki.. bo nie kraj wysylki ma znaczenie, tylko czy przeszlo wczesniej przez rece celnikow...

• Odpowiedz