Pierwsza paczka z Priority Direct Mail i wezwanie do zapłaty. Ponad pięć z Registered Air Mail powyżej kwoty 22Euro przeszło, a ta do owatowania. Ech. #banggood
Najgorsze że kupiłem Miboxa w normalnej cenie bo liczyłem na zerowy vat. A tak wyjdzie pewnie 350 zł, w dodatku bez gwarancji. Trzeba było kupić w kraju.
@Andczej: Z Registered Air Mail zatrzymali Xiaomi Micro-SD Aux-in Hands Free Stereo Pocket 1500mAh: otworzyli, może posłuchali, i puścili dalej. ( ͡°͜ʖ͡°) A mniejszego i lżejszego tvbox,a musieli zatrzymać.
@Andczej: Może nie chodzi mi tylko o cenę, ale też wagę i rozmiary paczek. Były większe i cięższe niż polecany Priority Direct Mail, który został zatrzymany. Czyli - dla mnie - nie jest on bezpieczniejszym transportem, chroniącym od wat. Zobaczymy jak pójdzie z innym paczkami, które są w drodze.
@cebula_online: Discount Coupons:20mibox::US$-16.65 Sub-Total:US$83.25 Priority Direct Mail:US$0.88 Insurance:US$0.00 Total:US$67.48 Szło z magazynu HK
@JanuszowyAndrzej: zawołaj jak już otrzymasz paczkę i daj znać czy była naklejka z deklaracją CN22.
Ja ostatnio zamówiłem wideodomofon z GearBest. Poprosiłem by wpisali, że jest to odtwarzacz MP4. W WER chyba tego nie łyknęli bo paczkę otworzono i sprawdzono. Na moje szczęście tylko pooglądali i wysłali dalej bez VAT.
@michal-redo mówisz że jak długo się status nie zmienia to dobrze? Ja wychodzę z założenia że jak długo status jeden to znaczy że leży i czeka na swoją kolej żeby przejechać przez rentgen Hehe no ale ja to zawsze widzę szklankę w połowie pusta a nie pełna.
#banggood
Banggood oferuje gwarancję.
A mniejszego i lżejszego tvbox,a musieli zatrzymać.
Discount Coupons:20mibox::US$-16.65
Sub-Total:US$83.25
Priority Direct Mail:US$0.88
Insurance:US$0.00
Total:US$67.48
Szło z magazynu HK
Dopiero wysłałem dokumenty, ale przy tej sumie zostanę owatowany.
Ja ostatnio zamówiłem wideodomofon z GearBest. Poprosiłem by wpisali, że jest to odtwarzacz MP4. W WER chyba tego nie łyknęli bo paczkę otworzono i sprawdzono. Na moje szczęście tylko pooglądali i wysłali dalej bez VAT.
@michal-redo mój też właśnie w wer i też liczę się z tym że na jakieś 99% będzie VAT. Ale ja mam takie szczęście :D