Wpis z mikrobloga

@jack-lumberjack: Jak dla mnie to niech kazdy ma sobie plec na jaka sie czuje. Co mi do tego ? Natomiast domaganie sie jakis szczegolnych praw (typu osobna toaleta)z tego tytulu jest debilizmem.
  • Odpowiedz
  • 9
@Sofa: Czyli problem nie leży w parach homoseksualnych a w społeczeństwie. Dzieci będą przeżywać swoje wspaniałe dzieciństwo w domach dziecka bo mamy powalone społeczeństwo. Spoko, kupuję te argument.

Dokładnie, źródłem problemu są przede wszystkim inni rodzice, którzy nie potrafią wychować dziecka w szacunku do drugiej osoby.
  • Odpowiedz
@dmobe: Problem z transseksualizmem wśród młodych jest taki, że jak ja miałem 10 lat to chciałem być smokiem , ale mi rodzice szkrzydeł nie doczepili. Bardzo często podaje się jako argumenty fakt, że chłopiec "czuł się w środku dziewczynką" lub "wolał sukienki od spodni" dlatego progresywni rodzice rozpoczęli terapie i zamiast pozwolić dziecku normalnie się rozwijać to ingerują kierując go na tory transeksualizmu.
  • Odpowiedz
@jack-lumberjack: Więksozść osób ma chromosomy XX lub XY określające płeć. A są ludzie któzy mają np XXY. Słyszałeś w ogóle o takich przypadkach? To jest według Ciebie zaburzenie psychiczne?

Płeć nie można tak prosto ustalić ponieważ są liczne wyjątki. Może warto się dokształcić?

Współcześnie do określenia płci człowieka stosuje się następujące
  • Odpowiedz
Bardzo często podaje się jako argumenty fakt, że chłopiec "czuł się w środku dziewczynką" lub "wolał sukienki od spodni" dlatego progresywni rodzice rozpoczęli terapie i zamiast pozwolić dziecku normalnie się rozwijać to ingerują kierując go na tory transeksualizmu.

@kaarp: są to tzw. argumenty z d--y, gdyż bez konsultacji z doświadczonym psychologiem nikt na taką terapię nie pozwoli.
  • Odpowiedz