Wpis z mikrobloga

#pytanie do mirków którzy lubią coś tam modzić przy swoich autach. Czy wrzucenie ciemnej folii na przednie lampy może się skończyć zabraniem dowodu/drapaniem folii po zatrzymaniu przez bagiety? Jest jakaś tam dopuszczalna norma? Takie oklejenie jak na zdjęciu niżej to już przesada i delikatniej można czy jak to wygląda? Jedni mówią,że dowodzik zabierają inni,że można tak latać.

#motoryzacja #tuning XD #prawo #policja
paw3n - #pytanie do mirków którzy lubią coś tam modzić przy swoich autach. Czy wrzuce...

źródło: comment_TVX9qikTHTMdPBCDeHlDGycfmOl9N6Fr.jpg

Pobierz
  • 18
@paw3n: oczywiście że jest to nielegalne bo zmienia właściwości lampy a więc pozbawia ją atestu - o ile nigdy nie widziałem żeby w jakiś sposób policja to sprawdzała - bo niby jak? skoro urządzenie do pomiaru przepuszczalności w szybach którymi dysponują przykłada się z obu stron...

to o tyle słyszałem że ubezpieczyciele robili jaja z wypłatą odszkodowań - jak np. ktoś najechał na Ciebie z tyłu, zazwyczaj sprawa jasna, ale jak
@paw3n: ło kurde. Tyle się ludzie namęczyli żeby nasze światła dawały jeszcze więcej luxów z Watta i robiły się coraz jaśniejsze, a teraz ludzie planują jak ograniczyć bo im się przeźroczysty klosz nie podoba. Ciekawe czy coś w stylu lustra weneckiego nie sprawdziłoby się lepiej - nie widziałem nigdy takiego na oczy więc nie wiem jak z przepuszczalnością światła
@paw3n odpuść lampy. Szkoda kasy na niepotrzebne mandaty i przeglądy rejestracyjne. Uparty policjant zatrzyma Ci dowód rejestracyjny w szcegolnosci że nie ma aut z ciemnymi przednimi reflektorami i rzuca się to w oczy. Dodatkowo w nocy będziesz mniej widział. Lepszy byłby zderzak z jakiejś sportowej wersji plus trochę niższe zawieszenie