Ciekawe dlaczego Jarosław Kaczyński jest uważany powszechnie za "człowieka prawicy", a PiS za "prawicową" partię. Rafał Ziemkiewicz napisał kiedyś coś mniej więcej takiego, że u Kaczyśkiego stosunek do tradycji endeckiej jest taki sam jak u michnika . Oczywiście ten pierwszy nie uważa, że endecja u władzy oznacza rozpalanie stosów oraz trybunały rewolucyjne, lecz poglądy obu panów są podobne w tej kwestii. Nie muszę chyba wspominać jakie są upodobania gospodarcze Yaro i jego opcji, choć zdają się zmierzać ku wolnemu rynkowi. Więc drogie Mirki i Mirabelki (Madziarki) jakie jest wasze zdanie na temat partii która obecnie rządzi. #4konserwy #polska #polityka #bekazpisu ??? Ustalmy raz na zawsze
Ludu mój ludu, czemuś taki ciemny że zaliczasz PiS do prawicy?! W czymem zasmucił, albo w czym zawinił wolny rynek, że go równasz z kaczystowskim oprawcą? Toć już nawet za Hitlera były niższe podatki...
#nostalgia #lata90 #lata80 #telefony #zabytki Co ja odkopałem w czeluściach piwnicy. Moje pierwsze telefony za nastolatka...Zaraz podłącze i sprawdzę czy któryś gada.
Ustalmy raz na zawsze
Czy PiS to prawica