@Sqahsi_94: Ja za to nie znam vhdl'a "koduję" w verilogu soft na fpga. Gdzieś się zamotałem i potrzebuję świeżego spojrzenia na to cudo. Wybacz mogłem uprzedzić na samym początku.
@wojcikrs: spróbuj w pierwszym fragmencie dać przypisania nieblokujące '<=' zamiast blokujących '=' Ja to zaraz sprawdzę do czego to się syntezuje albo dlaczego się nie syntezuje. Also, podaj standard veriloga i syntezer
@wojcikrs: sprawdziłem, kod jest syntezowalny również dla przypisań nieblokujących (wtedy qM[7] jest xorem albo xnorem (w zależności od wartości useXor) wszystkich iData). Nie wiem dlaczego Ci nie działa, podaj komunikat błędu.
@ajron_men: Używam iveriloga z domyślnymi ustawieniami do kompilacji i on nie zgłasza żadnych problemów. Problemy dopiero wychodzą na testbenchu. Przez całą długość szyna qM ma stan nieustalony w pierwszym przypadku.
@wojcikrs: no bo kod jest kompilowalny i syntezowalny. Symulacja to nie to samo co synteza logiczna. Sprawdzę symulację, może uda mi się powtórzyć problem
Halo chłopy #cnc co tam dziś toczycie, frezujecie, szlifujecie. Ja dziś mam oddelegowanie na ukochanego TURA 50 i taki wałeczek elegancko utoczyłem a zaraz za ślimaki M3 Z3 się będę brał ʘ‿ʘ #pracbaza
#elektronika #fpga #mikrokontrolery
reg [7:0] qM;always @(*) begin
if(useXor) begin
qM[7] = (iData[7]
http://verilog.renerta.com/source/vrg00039.htm
module soft_fpga (iData,useXor, outdata);
input useXor;
input [7:0] iData;
output
Komentarz usunięty przez autora