Wpis z mikrobloga

Potrzebuje dodatkowego Assistance na auto na krótkoterminowy okres. Aktualnie OC mam w Link4 ale na infolinii Pan radośnie poinformował mnie, iż zasięg holowania to całe 200km, meh.

Także pytanie, czy ktoś z Was wykupował gdzieś dodatkowe Assistance za granicę i może polecić? Słyszałem, że PZU ma niby do 1000km, ale nie wiem jak jest teraz.

#ubezpieczenia #samochody #wakacje #chorwacja
  • 14
  • Odpowiedz
@Kamellot: assistance w PZU, InterRisk itd jest taki ale do OC, AC lub minicasco. Samodzielny produkt z takim zakresem nie istnieje. Jedynie możesz sobie wykupić w AXA na ich stronie assistance krótkoterminowy ale cena i zakres też nie powala.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamellot rok temu kupiłem na auto assistance z holowaniem 1000km w pzu jako samodzielny produkt. Na miesiąc kosztowało 600 zł niestety. Zależy od marki i rocznika
  • Odpowiedz
  • 1
@tygry teraz sobie przypomniałem że byłem zmuszony wykupić ubezpieczenie na cały rok. Wybrałem je ponieważ miałem za stare auto i nikt nie chciał go ubezpieczać. Mimo wszystko się udało :)
  • Odpowiedz
@tygry: Oke, ja się już dowiedziałem jak to wygląda. Dla Klientów, którzy nie posiadają ubezpieczenia pojazdu (OC) w PZU limit Assistance za granicą to maks 150km. Dla Klientów posiadających tam ubezpieczenie komunikacyjne limit jest zwiększany do 1000km.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamellot no to widocznie coś się zmieniło bo jak mówiłem ja miałem 1000 nie będąc w PZU. Tylko pamiętam jakiś produkt musiałem kupić ale nie było to całoroczne OC. Dopytaj jeszcze może. Bo jak coś się zmieniło to smutek: (
  • Odpowiedz