Wpis z mikrobloga

@Cinoski #!$%@? nie dentysta. Nie umie, albo nie ma sił by wyrwać i każe Ci cierpieć, a te #!$%@? zje pruchnica prędzej czy później bo są w tak ciulowym miejscu, że zwykle zalega tam jedzenie oraz ciężko je dokładnie myć
@Cinoski
@desygnat
Ja mam 31 lat i jeszcze wszystkie ósemki. Ale są proste i nie bolą. Wszystkie szóstki mi się posypały, dlatego ósemki też mam leczone jak jest potrzeba. Mam nadzieję, że jeszcze długo mi posłużą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Cinoski gówno nie dentystka mi moją od razu kazała je rwać jak zaczęły się psuć a że zaczną się psuć to na pewno zaczną a wtedy dopiero poczujesz ból,ja mam wyrwane 3 ósemki,ciężko się je wyrywa bo mocno siedzą ale trzeba to zrobić bo ciężko się je leczy i zwykle jest to skomplikowane i nieopłacalne
@desygnat: Mnie one nie bolały, bolało tylko jak rosły i razem ścisnęły mi wszystkie zęby.
@scorcc: Dwie górne obrócone pionowo o 90 stopni a dwie dolne rosną poziomo, ale jeszcze nie zaatakowały a termin za 2 miesiące i boję się że dolne zęby też mi umrą :/
@atrax15: Jedną wyrwałem, druga zaczęła się kruszyć to ją zaplombowała ale czuję że ona dalej rośnie.
@anamakota: Mam za wąską szczękę
@unstyle: Na szczęście za darmo bo amalgamat. Kiedyś inny dentysta chciał mi załadować plomby w chyba każdy ząb, i po trzecim się obudziłem że coś tu nie gra i chyba zdrowe mi osrebrza, a te które planował zaplombować a nie zdążył każdy inny dentysta oceniał jako dobre i mi nie dokuczają ;)
@Cinoski: w Twoim przypadku może mieć racje, nie zawsze trzeba rwać 8, jeżeli są zdrowe i dobrze ustawione w łuku, to warto naprawdę je zostawić, bo właśnie mogą się przydać do protezy. Po prostu są daleko i trzeba dokładnie czyścić, tym bardziej, ze już jesteś tego świadomym. Nie jestem za bezmyślnym usuwaniem 8, bo to tylko 8. Usuwanie zeba to zabieg, który może skończyć się ciężkim powikłaniem. Należy o tym pamiętać,
@milen_a: Jedną już wyrwałem bo kiedy zaatakowały obie na raz to został jeden ząb na górze w którym mam czucie a reszta chyba martwa - akurat wtedy gdy byłem z dala od cywilizacji. Ale ta ósemka która została prze konsekwentnie i jest po stronie tego czującego zęba.
@milen_a: Mi jeden dentysta powiedział że 8 (zatrzymane w kości) do usunięcia a trzy 6 będą za kilka lat do kanałowego. Co że kiepski biznes skoro mam cztery zdrowe zęby w zapasie wyrzucać je (męczyć się z usuwaniem chirurgiczne i zapłacić górę zlota) i na siłę leczyć 6 kanałowa (kolejna góra złota) skoro obecnie ortodoncja mezjalizuje trzonowce ;(
@milen_a: xD zobacz co Ty robisz, wmawiasz mlodemu chlopakowi, ze ma zostawic osemki z ktorymi ma problemy, ktorych nie jest w stanie dobrze umyc bo kiedys mu sie do osadzenia protezy przydadza xD smiech na sali. Zwazywszy, ze pojda mu zapewne jako pierwsze z braku odpoqiedniej higieny.
@anamakota: to czemu nie usunie sobie 1? Po co ja myć? Ja mu nic nie wmawiam, ale skoro mu tak ktoś powiedział, to może mieć racje, a nie tu piszecie, ze ktoś go na kasę nabija. A Ty mu wmawiasz, zeby usuwał, bo Ty tez sobie usunęłas? To jest śmiech na sali. Nie masz pojęcia o stomatologii, a doradzasz ludziom co maja robić!!