Wpis z mikrobloga

Nooo... Wykopki nagle się obudziły i się i stwierdziły:

- że policjant może jednak być gorszy niż Sebix
- że policjanci jednak nadużywają swojej "władzy"
- że na posterunkach bicie i działania zahaczające o torturowanie są praktykowane i tolerowane przez pozostałych funkcjonariuszy,
- że jeśli ktoś nagra zachowanie funkcjonariusza to często ma przesrane i istnieje duże prawdopodobieństwo wylądowania na dołku, utraty sprzętu nagrywającego, a w najlepszym wypadku utrata nagrania

Wiele osób o tym pisało i zostało określone jako patologia broniąca patologii, jako przedstawiciela JP, itd. Moje kontakty z policją utwierdzały mnie tylko w tym przekonaniu, że funkcjonariusze skierowani do pracy z ludźmi to w większości idioci, którzy stawiają się ponad prawem, mentalne dresy szukające okazji do gnębienia psychicznego i fizycznego osób, którym oni powinni SŁUŻYĆ. Tak, praca policjanta to służba, a nie bycie sędzią i katem.

Dziękuję za uwagę.

#policja ##!$%@? #patologiazmiasta #wroclaw
  • 55
@Fafnucek: to znaczy, że założenie
"jeśli ktoś nie jest agresywny, nie zaczepia, kulturalnie odpowiada, nie pyskuje, to policja mu nic nie zrobi"
jest błędne.

PS. trafiłem na "nieciekawych typów" w Warszawie, we Wrocławiu i 2x w rodzinnej miejscowości. Może mam pecha.
Może mam też pechowych znajomych.
Może ten margines nie jest jednak taki mały.
@Fafnucek: jasne, że nie zgłosiłem. Adwokat odradziła. Przy użyciu odpowiednich argumentów pies wytłumaczy się ze wszystkiego. Był pewien, było ciemno, mieli zgłoszenie, sytuacja stresowa, koledzy też widzieli.
@cibronka wiadomo, że jak siedzisz w piwnicy i nie wychylasz dzioba na świat to cię nikt nie spaluje. Jednak prawda jest taka, że wielu policjantów to ludzie z kompleksami, którzy wykorzystują swoj swoją pozycję żeby zrewanżować się i z zemścić się na innych, podobnych do swoich prześladowców z dzieciństwa. Jak jesteś grzeczną #!$%@?ą, "przepraszam, że żyję" to co policja nic nie zrobi. Wyładowują swoją agresję, na tych którzy nie przyklaskują każdemu działaniu
@urojony_uzurpator twoja opinia przeciwko mojej, obaj jesteśmy wykopkami ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak dostawałem mandaty to zawsze słusznie, nie widzę powodu żeby stawiać się komuś kto wykonuje swoją pracę. Nie mówimy o kims kto "nie przyklaksuje Panu w mundurze" tylko o recydywiscie z listem gonczym na karku stawiającym opór i atakującym funkcjonariusza. Wykopek znawca życia, CHWDP i do przodu ( ),
@urojony_uzurpator: UWAGA MAMY TUTAJ ZNAWFCĘ ŻYCIA CO Z NIEJEDNEGO PIECA CHLEP JAD, I NIE JEDNĄ PAŁA #!$%@? OBSKOCZYŁ!

Opowiedź nam swoją historię, prosimy. Czy był to atak gazem pieprzowym jak #!$%@?łeś lewakuw na manifestacji? Czy może mandat za picie he he piwka przy dzwiękach Firmy JP z głośnika starej Nokii? A może to kanar-#!$%@? wezwał patrol, bo se jechaem bez biletu, c'nie?

Opowiedź, jak życie wygląda z perspektywy takiego 'prawilniaka', co
@Duce_Viktor: to miales farta z ta policja xd u mnie w miescie jest naprawde spoko policja tez idzie pogadac itp ale w miescie oddalonym o 20km policja jest #!$%@? na przyklad jechalismy autem, zatrzymali nas do kontroli niby wszystko spoko, ale jak uslyszeli skad jestesmy to od razu przeszukanie calego auta i nas, straszyli ze jedzie lodowa z psem, ze jestesmy spizgani w #!$%@? przeciez oni to widza itp, bylo #!$%@?