Wpis z mikrobloga

@ziobro2: zapominają tu wszyscy że wybór nie zwalnia od myślenia ,pewnie on nikomu nie mówi nie szczep tylko masz wybór. Czy dokonasz właściwego lub nie to prywatna sprawa.
  • Odpowiedz
@ziobro2: nie masz przypadkiem jakiegos video z ostatnich dni? widzialem obrazek z przystawionym mikrofonem niemieckiego 'das erste', tam gdzie probowal z ramion stworzyc swastyke czy cos takiego. zapewne bylo grubo

ta sama koszula i podobna sceneria kaza mi sadzic, ze chodzilo o to samo stoisko i dzien
  • Odpowiedz
@ziobro2: On jest takim stereotypowym Januszem który myśli że zna się na wszystkim i musi się wypowiedzieć na każdy temat nie mając pojęcia o czym mówi. Ofiara efektu Dunninga-Krugera, straszna choroba. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Smigly: Problem w tym że jest za dużo ignorantów wierzących w bajeczki o autyzmie powodowanym przez szczepionki, i przez nieszczepienie swoich dzieci narażają innych. We Włoszech wprowadzono przymus szczepień bo spadał odsetek zaszczepionych przez popularyzację tych bredni i wybuchały epidemie Odry.

https://www.theguardian.com/world/2017/apr/19/italy-measles-epidemic-vaccinations

To jest podobna kwestia jak przymus zapinania pasów, z tym że tutaj nie narażasz tylko siebie ale i innych.
  • Odpowiedz
@MMurzinio: to tak jak by powiedzieć komuś jedz kupę , przecież miliony much nie mogą się mylić.
ludzie durnieją ostatnio. wierzą w takie pierdoły że ja tego już nie mogę ogarnąć i jeszcze najlepsze (ziemia jest płaska) nosz Kur*
  • Odpowiedz
@Smigly: Dla mnie najgorsze jest to że moja matka wierzy w takie brednie. Ile się nasłuchałem o telefonach powodujących raka, leczniczych bioprądach, ja p------ę. xD Oczywiście też popiera Cejrowskiego z tymi szczepieniami. Próbowałem tłumaczyć na spokojnie z tysiąc razy, jak głową w mur.
  • Odpowiedz
@szeryfe: co ma piernik do wiatraka nawet jeśli to by było parę procent szans więcej to ja bym wolał je mieć niż ich niemieć to taka sama zasada czemu faceci noszą zawsze prezerwatywę w portfelu. a skutki uboczne szczepień są znikome
  • Odpowiedz
@MMurzinio: to jest straszne , a poza tym ludzie doszukują się czegoś więcej a tu chodzi tylko o kwestie wyboru a nie rozcząsanie tego jaki ten wybór będzie.
  • Odpowiedz