Aktywne Wpisy
Chicoxxx66 +199
Może mi ktoś powiedzieć, co takie barany mają w głowie?
Jedziesz sobie DK 90-100 kmh I zawsze trafi się idiota któremu jest za wolno i musi #!$%@?ć grubo ponad normę. Przykład z dzisiaj jadę sobie DK10 około 100 kmh za mną pojawia się Skoda i zaczyna wyprzedzać, później bardzo szybko dochodzi, więc pewnie było lekko 140+
Powinni napisać jakąś ustawę, że możesz zatrzymać takiego gościa i nakłaść mu po ryju. Gardzę.
#
Jedziesz sobie DK 90-100 kmh I zawsze trafi się idiota któremu jest za wolno i musi #!$%@?ć grubo ponad normę. Przykład z dzisiaj jadę sobie DK10 około 100 kmh za mną pojawia się Skoda i zaczyna wyprzedzać, później bardzo szybko dochodzi, więc pewnie było lekko 140+
Powinni napisać jakąś ustawę, że możesz zatrzymać takiego gościa i nakłaść mu po ryju. Gardzę.
#
smooker +661
Witam mireczki i mirabelki,
Jestem po usunięciu polipa z prawego fałdu głosowego(zabieg maj 2016r), przyczyną powstania polipa raczej niejasna, nie występują u mnie typowe czynniki powstawania takie jak, palenie papierosów i praca głosem. jedyne co przychodzi na myśl to to że, od najmłodszych lat łatwo łapię infekcje górnych dróg oddechowych.
I teraz sedno sprawy, mogę zmienić pracę, praca w środowisku chemii agresywnej(benzen, aceton, toluen, nitrotoluen) i tu są niejasności. Lekarze laryngolodzy maja podzielone opinie. Jedni uważają że mogę podjąć pracę w takim środowisku z jednoczesnym użyciem maski ochronnej, inni uważają że nawet z użyciem maski praca taka nie jest dla mnie wskazana. Bo prędzej czy pózniej na śluzówce znów może pojawić się polip(w wyniku wdychania oparów) lub dojść do bardziej poważnego schorzenia. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, dzięki mireczki