Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki nie mam konta a może ktoś będzie wiedział..

Ogólnie jestem szczupła, 56 kg przy 173 cm i rano rzeczywiście mam brzuch mega płaski.. Jednak tylko coś zjem, albo nawet napije się kawy rano i bardzo piecznieje mi brzuch.. Dochodzi do tego że 13-14 a ja gdy mam taki normalny zrelaksowany brzuch wyglądam jak w 5 miesiącu ciąży.. Dlatego ciągle chodzę na wyciągniętym, odkąd pamiętam

Dieta wygląda tak że jem mega dużo warzyw, naprawdę są podstawą mojej diety. Kiedyś jadam też dużo mięsa, teraz jednak że względu na podejrzenie łojotokowego zapalenia skóry musiałam przejść na wegetarianizm (w sumie ograniczyć mięso ale robię sobie taki test jak zareaguje konto organizm na odstawienie mięsa).
Pije ok 5 kubków ziół dziennie - w tym koper włoski po obiedzie. Chodzę na siłownię 2-3 razy w tyg, jak jest ciepło to chodzę na rower w każdej wolnej chwili.
Do tego dochodzi takie przelewanie się w żołądku i kiszkach, często je nawet słychać.

Strasznie mnie to denerwuje bo czuję się gruba mimo zdrowej diety i ruchu. Brzmi to jak wzdęcia jednak skąd? Jaka dieta można to zmienić? Nie chcę całe życie brać leków na to, bo musiałabym je jeść codziennie a mam dopiero 25 lat.

#dieta #medycyna #mikrokoksy bo się znają na diecie

Bardzo proszę o porady

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 27
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania:

1. byc moze masz przodopochylenie miednicy czyli anterior pelvic tilt co moze powodowac ze twoj brzuch wyglada na duzy - patrz na zalaczony obrazek.

2. jezeli masz problemy gastrycze po zjedzeniu to ozancza, ze prawdopodbnie zjadasz pokarmy ktore ci nie sluza. naspialas ze zjadasz duzo warzyw ale niestety bez szczegolow, co to za warzywa, czy sa tez warzywa skrobiowe, czy zjadasz tez duzo straczkow? pomocne moga byc eznymy trawienne (np
drGreen - @AnonimoweMirkoWyznania: 

1. byc moze masz przodopochylenie miednicy czy...

źródło: comment_QFxFWtRak5pxAhHLTOC1ep8QKxuvScKk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania ciekawa teoria z ta skora a koleracja z miesem. Bez vit b* moze byc gorzej.
Ale masz gazy i wzdecia czy tylko brzuch?
Dieta do sprawdzenia. Moze po prostu objetosciowo duzo jesz. Moze nietolerancja, moze zajechana watroba pasozyty nadnercza.
Sporo opcji jest..
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: A to ciekawe bo ja mam podobnie, jestem dość chudy (190cm, 82kg), mam płaską klatkę piersiową i odstający brzuch, ktoś wie co z tym robić? Jednocześnie mam chyba lordozę, ale pytałem kiedyś lekarza i mówił że wszystko ze mną w porządku. Odżywiam się zdrowo (staram się dużo jeść, 4-5 posiłków dziennie), nie mam żadnych problemów z żołądkiem ani nie czuję bólu pleców, uprawiam sztuki walki od 5 lat a ostatnie
  • Odpowiedz
@drGreen: Planuję się wybrać do lekarza i podpytać co może być nie tak. Wygooglowałem to przedpochylenie i wydaje mi się że średnio do mnie pasuję, ale moge nie mieć racji. Możliwe że to combo, wada postawy + coś z brzuchem. Bardziej się skłaniam ku teorii że to coś nie tak z żołądkiem / jelitami, etc. bo tak jak wspomniałem, kiedy przez długi czas nic nie zjem, mój brzuch wygląda ok.
  • Odpowiedz
@OzaweNakashi:

Tylne pochylenie miednicy spowodowane jest siedzacym trybem zycia, nieprawidlowym treningiem brzucha, zla postawa, u kobiet moze byc spowodowane ciaza, mala aktywnosc fizyczna itd
  • Odpowiedz