Aktywne Wpisy
Atreyu +1392
Moja mama właśnie umarła
Ten wpis miał być prośbą o modlitwę o zdrowie, ale nie zdążyłem. Odeszła o 3 w nocy
Choroba nowotworowa. Pod koniec lutego trafiła do szpitala. Rak przez długi czas nie dawał żadnych objawów. Zaczęło się od zwykłego bólu brzucha. Później stan pogarszał się z dnia na dzień. Najpierw oddział chorób wewnętrznych, pod koniec opieki paliatywnej. Zrezygnowałem z pracy i wróciłem do kraju żeby z nią być, ostatnie dni
Ten wpis miał być prośbą o modlitwę o zdrowie, ale nie zdążyłem. Odeszła o 3 w nocy
Choroba nowotworowa. Pod koniec lutego trafiła do szpitala. Rak przez długi czas nie dawał żadnych objawów. Zaczęło się od zwykłego bólu brzucha. Później stan pogarszał się z dnia na dzień. Najpierw oddział chorób wewnętrznych, pod koniec opieki paliatywnej. Zrezygnowałem z pracy i wróciłem do kraju żeby z nią być, ostatnie dni
Maczuga_Herkulesa18 +543
Załadowałem sie w krypto za 22 tys zł. Za tydzień zawołam plusujących jak na tym wyszedłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) #kryptowaluty #gielda #inwestycje #pieniadze #zarabianie
#grafika3d #3dsmax
Po pierwsze po prawej w zakładce Dome > Ground (odznacz), i zaznacz Clear color - lepiej się będzie prezentował obiekt.
Jak rozumiem zrobiłeś model low poly i wrzuciłeś go prosto do SP? Weź temu low poly dodaj chamfer, wrzuć jako high poly do bake i wypal, bo na krawędziach widać strasznie kanciastość, a dzięki chamferowi niewielkim nakładem będziesz miał ładniejszy hardsurface.
Brzydko to się prezentuje bo zrobiłeś 10 sekundowy render
Wiecej logiki i rozsadku tutaj.
Tzn. z tego zdania wynika że wypaliłeś normal mapę w maxie, a następnie wrzuciłeś tę mapę do Paintera, tak? Jeżeli tak zrobiłeś to lepiej jest wypalać mapki w samym Painterze, nie musisz wypalać w Maxie normalek.
1. Robisz model low poly i high poly w Maxie
2. Wrzucasz model low poly do Paintera, następnie wchodzisz do zakładki Bake i tam wrzucasz model high poly.
3. Wypalasz mapki normal, curvature, ambient itd. w Painterze
Nie musisz wypalać normal mapki w Maxie, lepiej jest to zrobić w Painterze.
Obejrzyj sobie podstawy Paintera, szczególnie te z serii "model preparation"
https://www.youtube.com/watch?v=bwusznnkRxo