Wpis z mikrobloga

bądź mną
18 lvl, więc wciąż mieszkanie z rodzicami
"zrób dziecko naleśniki, bo ty takie pyszne robisz"
szukaj receptury z której zawsze ci wychodzą naleśniczki 10/10
"a czego ty tam szukasz w internecie. weź zrób z mojego starego przepisu"
"on jest #!$%@?, nic z niego nie wychodzi mamo"
"co ty mi tu będziesz obrażać rodzinny przepis, rób z niego"
z opuszczoną głową zaczynasz robić
ciasto wyszło gęste jak atmosfera na pogrzebie
dostań #!$%@?, że ciasto się do niczego nie nadaje
bawiąc się w masterchefa szukaj złotych proporcji, żeby to jakoś uratować
sukces
"mame, gdzie jest patelnia do naleśników?"
"nie ma"
??
"wyrzuciłam, bo się rączka lekko ruszała"
masz w domu dwie patelnie - jedna maciupeńka, a na drugiej można usmażyć schabowych dla 5 osób jednocześnie
zacznij smażyć na większej (bo z małej wychodzą naleśniki dla krasnoludków), na której jest 10 razy niewygodniej i wszystko wychodzi jakieś dziwne
dostań #!$%@? za to, że nie pomyślałeś o kupnie nowej patelni do naleśników
dostań #!$%@? za to, że nie umiesz zrobić naleśników
dostań #!$%@? za to, że w ogóle do niczego się nie nadajesz
profit?
brak profitu

#truestory #takbylo #sadstory
  • 51
@Fafnucek: można. na przykład ciasto będzie za gęste i wyjdą jakieś gnioty. w zależności od składników są albo bardziej miękkie, puszyste, albo twarde XD wpisz sobie "nalesniki przepis" i Ci wyskoczy 20 różnych proporcji składników
@mozliwe: oczywiście, mam plan nie pracować ani chwili. po studiach bogaty mąż, który mnie będzie utrzymywać ( ͡ ͜ʖ ͡)
@sweetpotato: zapytałem normalnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) bedac na dziennych i tak bedzies czerpać od nich kasę, na zaocznych dasz radę (praca i studia, ale jest ciężko serio). Dlatego trochę śmieszy mnie takie gadanie

hurr mam złe, ale zaraz wyprowadzka... za szekle mamę

Chyba, ze zaoczne/dzienne i praca żeby całkowicie jest prawie do zera się odciąć od rodziców to nic się nie odzywam
@mozliwe: na studiach będę mieszkać w akademiku i chciałabym pracować. ale pewnie skończy się tak, że będę dorabiać w weekendy akademik nie wychodzi tak drogo. od madre chcę brać jak najmniej, bo nie lubię życia na czyjś koszt
a za miesiąc zaczynam pracować i utrzymywać się całe wakacje sama ;)

@matinho10: przez przepis rozumiem proporcje. a że mam beznadziejną pamięć, to wolę zerknąć czy ma być 200ml wody czy mniej. i ok, może naleśniki dalej wyjdą dobre, to nie będą to takie 1:1 jak chciałam. wyluzuj.