Wpis z mikrobloga

@dnasstorm: Nie wiem jak jest w tej akurat kwestii i w szczegółach. Generalnie jednak mamy w Polsce nowoczesny system bankowy. Byliśmy na przykład bodaj jednym z dwóch pierwszych państw z płatnościami zbliżeniowymi.
@Krachu: nawet 3 razy, poza jednym dniem.

zamknięcie wejścia -> wyniki dla banków
9:30 - 11:00 - poranna
13:30 - 15:00 - popołudniowa
16:00 - 17:30 - wieczorna
W ostatnim dniu rozliczeniowym w roku nie przeprowadza się sesji wieczornej.

i banki mają jeszcze swoje godziny przyjmowania np. min. -1:15 godz. przed zamknięciem trzeba zlecić przelew żeby poszedł daną sesją (zależy od danego banku).
@Krachu: @BongoBong: Ale po co ustalać, ze 2 dziennie będzie można przelać pieniądze. Przecież lepiej skopiować rozwiązanie jakie jest np. w UK. Klikam wyślij i druga osoba od razu ma. O wiele lepiej.

A tak swoją droga to wypłaty wyczekiwałem jedynie przez pierwsze dwa miesiące pracy jak miałem 19 lat, pózniej juz miałem odłożone i nie potrzebowałem kasy na szybko. Polecam wszystkim.
Mirki, chyba zapominacie lub nie wiecie o przelewach Express Elixir. Odbiór środków w innym banku gwarantowany w ciągu pół minuty, ale w praktyce jest to kilka sekund. Przy czym nie wszystkie banki biorą w tym udział i zasady wysyłania i przyjmowania się różnią.
https://www.expresselixir.pl/tabela-dostepnosci/
Wadą takiego rozwiązania jest to, że nie można cofnąć przelewu i pozostaje jedynie działanie poprzez Ognivo lub bezpośrednie zwrócenie się do odbiorcy.
@Nitro_Express: ano jest też ten szybki elixir, ale często drogi, więc mało kto korzysta. Jak się upowszechni i stary wolny wyłączą, opłata zejdzie do dzisiejszych jak za zwykły elixir, to będzie ok.

A częściej używasz? Nigdy się nie zacina? Bo np. przelewy wewnętrzne powinny też iść szybko, ale czasem idą długo, szczególnie w nocy, zlecisz przelew wewnętrzny i wisi do wczesnego rana (zależy od banku). W ogóle bardzo dziwne, że w