Aktywne Wpisy
Pol753 +534
Dobra czy to normalne, że w bloku, w którym mieszkam od trzech lat praktycznie nie ma ludzi? XD Wszystkie mieszkania niby sprzedane a sąsiadów jak na lekarstwo. Klatka pusta, winda zawsze wolna, zero dźwięków zza ścian, żadnych kłótni, telewizji, dzieci, nawet nikt nie wierci o 7 rano w sobotę (a to przecież standard).
Na początku myślałem, że mam po prostu farta i trafiłem na kulturalnych ludzi, ale coś mi nie pasowało. Zacząłem
Na początku myślałem, że mam po prostu farta i trafiłem na kulturalnych ludzi, ale coś mi nie pasowało. Zacząłem

Pokojowa +27
źródło: temp_file1928200052887195546
Pobierz

Westbrook był o klasę lepszy od Hardena w tej serii playoffs, ale nie miał szans w pojedynkę pokonać lepszej drużyny. O skuteczności Oladipo i Robersona napisano już wszystko, Kanter nawet nie wchodził do gry bo kompromitował się w obronie, a Adams znacznie zawiódł. Westbrook nie miał żadnej pomocy. A Harden? Przecież Rockets mają skład naładowany zacnymi zawodnikami - Gordon, Ariza, Anderson, Nene, Beverley, Williams. Brodacz może rozegrać przeciętne mecze, a i tak spokojnie wygra mając takich kolegów w drużynie.
Ludzie zarzucają Westbrookowi, że za dużo rzucał, a przecież zaliczał w tej serii 11 asyst na mecz. Krytykuje się go, że za dużo rzucał trójek, i faktycznie, rzucał sporo, bo miał średnio 9.8 prób na mecz przy skuteczności 27%, ale wiecie kto miał średnio 10 prób na mecz przy skuteczności 24%? James Harden. Zarzuca się Westbrookowi, że forsował hero-ball w 4. kwartach, ale trudno by tego nie robił, skoro gdy tylko schodził z parkietu to Rockets w 3 minuty robili run 15-0 - ogólnie Thunder bez Westbrooka w tej serii byli... -58, co pokazuje jak marna jest to drużyna bez Russella..
Ktoś powie, że to playoffs i nie ma wpływu na sezon regularny. Właśnie że ma, bo ludzie przez cały sezon toczyli pianę, że przecież Westbrook i Harden grają w porównywalnych drużynach i 8 zwycięstw więcej po stronie Rockets decyduje o MVP dla Hardena. No właśnie nie, bo poziom talentu i głębia składu jest znacznie większa w ekipie z Houston. Westbrook miał znacznie większy wpływ i stanowił większą wartość dla swojej drużyny niż Harden dla swojej. Zdecydowanie zasłużył na MVP rozgrywając sezon o którym się będzie mówiło nawet za 50 lat. Wszystkie argumenty przeważają za Westbrookiem i miło będzie zobaczyć jak w czerwcu odbiera nagrodę za swoje popisy w tym sezonie.
#nba #nbastats #koszykowka
Ta seria pokazała jak kalekim graczem jest Westbrook. I nie chodzi mi o skillset, a o mindset. Nie da się wygrać jeżeli nie ufasz kolegom z drużyny i sam chcesz oddać wszystkie rzuty. No... wszystkie oprócz tych, które potrzebne są Ci do uzbierania odpowiedniej liczby asyst. W końcu triple-double samo się nie zrobi.
Jeżeli przez cały mecz nie masz piłki w rękach, to ciężko oczekiwać, że dobrze wejdziesz w mecz i będziesz
źródło: comment_LTM4a8RbOk64BhmLVXp5aghl3FIkUw68.jpg
Pobierz@appylan:
@HalfManHalfAmazing: dobrze ze poruszyles temat Kawhi, bo to właśnie jemu należy się to MVP. Gdybym miał wybierać jakiegoś gracza do teamu z trójki Russ/Harden/Kawhi wybrałbym od razu Leonarda, bo to on jest z nich najbardziej cenny a to właśnie znaczy valuable(Kawhi>Lebron)
Jedyne co broni wersji Westbrook MVP, to statystyczne triple-double. A jak wiemy - są małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyka.
Idąc Twoim tokiem rozumowania to Kobe powinien dostać MVP w sezonie,gdy Lakersów ciągnął samodzielnie (81pts itp).
@Gorti: ojezu. Miałem pisać coś, ale widać fanatyzm.
Po prostu pozostała 4 jest c-----a w obronie i na nich rzucają punkty. Ale to Leonard przebywa najwięcej na boisku i dlatego tak to wygląda.
Po prostu piszesz o czymś czego nie
- bilans drużyny, 8 zwycięstw więcej
- pierwszy sezon w historii na 25/25 (punkty rzucone/punkty z asyst)
- najwięcej punktów wykreowanych (rzucone i asystowane) od 72/73
- podobne statsy na mniejszym usage
- lepsza
To o Hardenie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?
Jeśli San Antonio są lepsi bez niego to czemu nie przesiedział całego sezonu na ławce?
Podajesz jakieś głupie statystyki na poparcie swoich tez. Ciekawe,że k---a Popovich nie podziela Twoich spostrzeżeń. Zdobył 5 mistrzostwa i 3x trenera roku ale jest