Aktywne Wpisy

sokytsinolop +362
#feelsgoodman #coolstory #czujedobrzeczlowiek
Poszedłem na spacer z psem i udało mi się uratować 3 stworzenia boże.
Pierwszy był ślimak, którego zobaczyłem na końcówce gałązki wystającej z wody. Na szczęście był na tyle blisko że dosiegnalem go ręką i umieściłem bezpiecznie na trawie.
Kilkaset metrów dalej trafiłem na uwięzionego gryzonia i jakiegoś małego weza w takiej studni betonowej jakie są przy stawach gdzie spuszcza się wodę.
Wąż siedzial
Poszedłem na spacer z psem i udało mi się uratować 3 stworzenia boże.
Pierwszy był ślimak, którego zobaczyłem na końcówce gałązki wystającej z wody. Na szczęście był na tyle blisko że dosiegnalem go ręką i umieściłem bezpiecznie na trawie.
Kilkaset metrów dalej trafiłem na uwięzionego gryzonia i jakiegoś małego weza w takiej studni betonowej jakie są przy stawach gdzie spuszcza się wodę.
Wąż siedzial

źródło: received_9747277832006290
Pobierz
AlKaczone +26
NASA przez przypadek wynalazła… silnik, który łamie zasady fizyki. I nie potrafi tego wyjaśnić.
Poznajcie EM Drive – silnik, który teoretycznie nie powinien działać, a jednak… w testach zaczął wytwarzać ciąg bez żadnego paliwa wyrzucanego na zewnątrz. Brzmi jak sci-fi? No to patrz:
• EM Drive to stożkowa komora, do której pompuje się mikrofale. I tyle.
• Nie ma paliwa, nie ma spalania, nie ma wydechu.
• A jednak – kilka niezależnych laboratoriów
Poznajcie EM Drive – silnik, który teoretycznie nie powinien działać, a jednak… w testach zaczął wytwarzać ciąg bez żadnego paliwa wyrzucanego na zewnątrz. Brzmi jak sci-fi? No to patrz:
• EM Drive to stożkowa komora, do której pompuje się mikrofale. I tyle.
• Nie ma paliwa, nie ma spalania, nie ma wydechu.
• A jednak – kilka niezależnych laboratoriów
Na początku myślałem, że mam po prostu farta i trafiłem na kulturalnych ludzi, ale coś mi nie pasowało. Zacząłem się przyglądać, brak wycieraczek, brak kwiatków na balkonach, listonosz chodzi tu chyba dla sportu. No i wtedy wpadłem na genialny pomysł, sprawdziłem kilka mieszkań w księdze wieczystej (w głównej kw widać wydzielone księgi). I co? Większość kupiona przez jakieś firmy albo ludzi z zagranicy, którzy chyba nawet nie wiedzą, że mają tu mieszkanie XD
Czy ja mieszkam w pralni pieniędzy? Czy to jakiś eksperyment społeczny i jestem jedynym prawdziwym mieszkańcem? Ktoś miał podobnie, czy czas dzwonić do Matrixa po aktualizację? XDD
#nieruchomosci #mieszkanie #patodeweloperka #pralniapieniedzy #polska #wtf
@Pol753: nawet nie masz pojęcia jak zatęsknisz za tym stanem jak młodzi rodzice się powprowadzają xD
źródło: temp_file1264355922720164559
Pobierz@Pol753: zależy jak zdefiniujesz normalność. Jeśli kapitaluchowo i uznajesz, że pieniądz i zysk tłumaczą wszystko (ten, kto zyskuje, nie może się mylić), to tak - jest to całkowicie normalne. Równie normalne jak praca dzieci w kopalniach.
Hitem jest dla mnie to że naprzeciwko widzę że ktoś kupił 3 takie same mieszkania na trzech różnych piętrach i zgaduje że pod wynajem, wydaje się nawet tak samo urządzone.
Ostatnio brat kumpla (mniejszy deweloper) sam kupił już któreś mieszkanie i twierdzi, że będzie sobie stało puste. Nie zamierza absolutnie nic z nim robić żadnego wykończenia. Po prostu lokata kapitału.