2017 r. a AMD porównuje swoje produkty do karty z 2014 r. Toć to komedia. Powinni odświeżona serię rx 500 porównać do rx 400. To byśmy wiedzieli ile to odświeżenie jest warte.
@Bialy_Mis @ByczekFerrnando Z odświeżeniem chyba wszyscy się pogodzili wiec nie ma o co robić afery. Choć ja na miejscu amd nie nazwałbym tej serii 500 bo zmiany są za małe ile ich wybór. No przyrostu mocy nie można było się spodziewać dużego skoro tylko podnieśli taktowanie.
@Variv: rx 580 to rebrand rx480, ktory byl refreshem r9 390x ktory byl rebrandem 290x, ktory byl rebrandem 7970. Brawo AMD. Potem beda sie dziwic czemu nie maja wiekszego udzialu w rynku skoro wydaja same kotlety od 6 lat, jedyna roznica to duzo mniejsza cena oraz mniejszy pobor pradu dzieki 14nm. A Vegi, ktora i tak miala byc slabsza niz gtx 1080 tak jak nie bylo tak nie ma, nie mowiac
@Bialy_Mis: ehhh juz szkoda kopac lezacego tak amd sie osmieszyl slaba wydajnoscia ryzena, przy cenie takiej samej jak intel oraz wiecznymi rebrandami/refreshami z rx580, pomyslec ze jeszcze dekade temu sam uzywalem tylko gpu i prockow od amd.
@corinarh Rebrandem 7970 był 280x. Albo cały budżet poszedł na Ryzena, albo jeszcze nie wyczuli że sprzedaż spada przez to że ich najlepsza karta jest na poziomie 5 czy 6 karty z obecnej generacji Nvidii co nazywają "skupieniem się na najpopularniejszym segmencie".
@Variv: Troche lepiej będzie w porównaniu do 4xx. Ze zmian przejście na proces lpp, możliwe wyższe oc, pełny polaris dla rx560, cena na obecnym poziomie rx4xx. Intel też wydaje odgrzewane kotlety i nikt nie widzi problemu( ͡°͜ʖ͡°)
rx 580 to rebrand rx480, ktory byl refreshem r9 390x ktory byl rebrandem 290x, ktory byl rebrandem 7970. Brawo AMD. Potem beda sie dziwic czemu nie maja wiekszego udzialu w rynku skoro wydaja same kotlety od 6 lat, jedyna roznica to duzo mniejsza cena oraz mniejszy pobor pradu dzieki 14nm. A Vegi, ktora i tak miala byc slabsza niz gtx 1080 tak jak nie bylo tak nie ma, nie mowiac o
@Variv: Jeszcze karty nie wyszły a już corinarh i autistic screeching wyskakuje.
A najgorsze, że ktoś go słucha.
Toć to zwyczajny refresh, mieli pokazać slajdy z różnicą 3 fps? Ja wiem, że te slajdy wyglądają śmiesznie ale po pierwsze AMD ma #!$%@? marketing ogólnie i nie wiem po co oni zawsze muszą ze slajdami porównującymi wyskoczyć. Po drugie skoro już to robią, to lepiej wrzucić jakieś bardziej rzucające się w oczy
@Christophy: to sa rewizje starych kart czyli mozna powiedziec ze sa refreshami o takiej samej wydajnosci tylko o zmniejszonym procesie technologicznym tak samo jak 390x > rx 480
A n/t Vega nikt nie wie nic jeśli chodzi o wydajność i nie ma co wyciągać wniosków po wpisach innych, a zwłaszcza corinarha, bo ilość wymyślonych informacji tutaj jest przepotężna.
@Amasugiru: koleszko amd pokazywalo vege w doomie i po wydajnosci oraz dropach fps widac ze karta bedzie o wydajnosci pomiedzy 1070 a 1080
Na reszte nie odpowiadam bo to zwykle #!$%@? boldupy fanboja amd, ktory do dzis zaluje ze kupil karte
To tak ma działać? Jestem na Plutonie bez kombinezonu w samych majtkach, poziom tlenu w atmosferze 0%, temperatura -200 st. C. Moja postać od razu po wyjściu ze statku powinna chyba umrzeć? xd #starfield #gry #bethesda
https://www.purepc.pl/karty_graficzne/znamy_specyfikacje_oraz_wydajnosc_serii_amd_radeon_rx_500
2017 r. a AMD porównuje swoje produkty do karty z 2014 r. Toć to komedia. Powinni odświeżona serię rx 500 porównać do rx 400. To byśmy wiedzieli ile to odświeżenie jest warte.
@ByczekFerrnando Z odświeżeniem chyba wszyscy się pogodzili wiec nie ma o co robić afery. Choć ja na miejscu amd nie nazwałbym tej serii 500 bo zmiany są za małe ile ich wybór. No przyrostu mocy nie można było się spodziewać dużego skoro tylko podnieśli taktowanie.
@corinarh: no o tym mowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzeba zobaczyć jak wyjdzie OC, jeśli będzie bić powyżej 1500MHz już na referencie, to będzie dobry znak, ale cóż... Wait™ ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nikt nie zwrócił uwagi, że na tych slajdach żaden referent nie ma turbiny?
@corinarh:
To są różne karty pragnę zauważyć. 280 i 7970 to te same karty, ale 380 i 4/560 to już inne zupełnie.
@Luxon007:
Oho, nieźie.
A najgorsze, że ktoś go słucha.
Toć to zwyczajny refresh, mieli pokazać slajdy z różnicą 3 fps? Ja wiem, że te slajdy wyglądają śmiesznie ale po pierwsze AMD ma #!$%@? marketing ogólnie i nie wiem po co oni zawsze muszą ze slajdami porównującymi wyskoczyć. Po drugie skoro już to robią, to lepiej wrzucić jakieś bardziej rzucające się w oczy
@Amasugiru: koleszko amd pokazywalo vege w doomie i po wydajnosci oraz dropach fps widac ze karta bedzie o wydajnosci pomiedzy 1070 a 1080
Na reszte nie odpowiadam bo to zwykle #!$%@? boldupy fanboja amd, ktory do dzis zaluje ze kupil karte
Co? rx 580 to odświeżony rx 480 i nikt tego nie ukrywa
Rx 480 to jest całkiem nowa architektura wykonana w 14nm, rx 480 nie jest odświeżonym r9 390x.
R9 390x to odświeżony r9 290x.
R9 290x nie jest odświeżonym HD 7970! karta co prawda jest oparta na rdzeniu Hawaii XT,