@Jarek_P: potrzebuje właśnie mniejsza ( ͡°͜ʖ͡°) ale tak nie mogę, bo sam ESP ma chyba ustawioną prędkość w tym swoim bootloaderze i nie wgrywa się przy innej niż 115200 baud
@Block3r: wiesz co, bez pewności to piszę, ale wydaje mi się, że ESP jest tutaj bardzo tolerancyjny, rzecz raczej od softu będzie zależeć. Firmware do Lua wgrywałem z 512000, potem ESPlorer nie chciał mi działać na innej prędkości, niż bodajże 9600. A gdy się przesiadłem na C++ (też na początku z Arduino IDE, teraz jadę z Visual Studio), na 99% próbowałem różnych prędkości i szło.
@Jarek_P: chcę zamontować ESP za oknem i wyciągnąć sobie kable (z RX i TX) do pokoju, żeby móc łatwo programować bez rozbierania wszystkiego. A 115200 to chyba za dużo, bo mam chyba z 2-3 metry kabla.
@Block3r: 2-3m? Czy ja wiem, czy to będzie problem dla RS232? Trzebaby przetestować... Swoją drogą, zainteresuj się może tematem bootloadera i wgrywania softu "on air" przez wifi, nie znam tematu, ale widziałem gdzieś w sieci cały artykuł na ten temat, wynikało z niego, że jest to możliwe.
@Jarek_P: zrobiłem inaczej. Podciągnąłem USB - dwa kable, które miały być jako RX i TX, zamieniłem po prostu na D+ i D-, a przy NodeMCU mam wtyk microusb z zalutowanymi tymi kablami.
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17 Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu. Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
No i po co jej to? Fajna, zgrabna, wyksztalcona dziewczyna ale musi sobie cos oszpecic bo inaczej sie udusi. Zeby to chociaz sexy bylo troche czy cos. Tak wiem kazdy robi ze swoim ciałem co chce. #tatuaze #instagram #tinder #pytanie
#elektronika
BTW, po co Ci mniejsza?
Swoją drogą, zainteresuj się może tematem bootloadera i wgrywania softu "on air" przez wifi, nie znam tematu, ale widziałem gdzieś w sieci cały artykuł na ten temat, wynikało z niego, że jest to możliwe.