Wpis z mikrobloga

@AndrzejTencza: @Armo11: pamiętajmy że to purepc i u nich metodyka testowa jest podważalnej jakości bo na innych serwisach akurat ryzen w grach działa szybciej, tak samo było przy okazji recenzji r7 tak samo jest przy r5, imho nie brałbym recenzji purepc za pewnik
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: Ja mam 1700X i co prawda nie gram na kompie, ale do deep learningu jest świetny. Miałem wcześniej 7700K, ale ryzen to jest inna klasa jeśli chodzi o pracę, jestem tak zadwoolny z tego że może nawet zrobię rozdają 7700K, jak ktoś chce to będę wołał.
  • Odpowiedz
@Jurigag:
Do kupna jeszcze trochę czasu mam, ale widzę że wyniki są różne i różnie wszystko idzie. Ale po tym się nie spodziewałem że 7400 u----e 4,1GHz 1400...
@Armo11:
Tylko moje przemyślenia po tym teście. A myślałem że będzie dobrze, i AMD zrobi coś żeby zrównać się z Intelem... :P
Cóż, trzeba poczekać... xD
  • Odpowiedz
@Christophy: tylko że na innych serwisach i testach r5 1400 ujebiuje 7400, purepc akurat ma jedne z najgorszych testów cpu, do tego ten gtx 1080 a przecież to już potwierdzone info że nvidia gpu + ryzen = problem
  • Odpowiedz
@Jurigag:
Ja nie wiem o c--j ci chodzi, ale te słupki widziałem, i o ile w DX12 coś niezłego się o--------a z Nvidią, to w DX11 jest oczywiście delikatna różnica na korzyść 7700k. Więc ryzenom raczej już podziękuję :)
  • Odpowiedz